Tight Pants

3 minutters læsetid
Tight Pants

Her er nogle unge knægte der har fat i den lange ende. Så enkelt kan det siges. Medlemmerne af tyske Boozed er alle omkring de 20 år, og spiller her på deres andet album, Tight Pants, noget af det mest effektive og medrivende garage- eller retrorock, om man vil, denne skribent længe har hørt.

Der er tale om in-your-face-rock ’n’ roll af den fede slags. Boozed har virkelig deres musikalske rødder i orden. Den primære inspirationskilde er Rolling Stones omkring 68 – 73, men også AC/DC, Z Z. Top, Led Zeppelin og Cream har bidraget til drengenes musikalske univers.

Det hele er kogt sammen i en gryde med højspændt energi og flabede rock ’n’ roll-attituder. Hvis man skal sammenligne med noget moderne må det blive Monster Magnet, Gluecifer og Hellacopters, men Boozed formår stadigvæk at være deres egne.

Lyder rigtigt

Tight Pants befinder sig, fra start til slut, tempo- og energimæssigt i det røde felt. Som det sig hør og bør på en plade af denne type, er der ikke skyggen af ballade eller tuderi på denne skive. Der er til gengæld tolv fede skæringer, hvor det er svært at fremhæve nogen frem for andre. Det er virkelig sjældent at man hører et album, hvor alle numre holder, og det endda fra første gang man hører pladen.

Garagerocken er en genre, der er fyldt med musikalske faldgruber. Den alvorligste risiko er, at det er uendelig nemt at komme til at plagiere sine forbilleder eller samtidige kolleger. Boozed har dog så megen musikalsk ballast at trække på, at dette undgås. Der hvor det for alvor bliver farligt for Boozed, er, at de konstant bevæger sig på grænsen af det corny. Faktisk overskrides denne grænse mange gange, men det lyder så rigtigt, når de gør det.

Pladen vælter ligefrem med tykke rock ’n’ roll klichéer, der bruges med lige dele smag og charme. Boozed består af det klassiske line-up med vokal, to guitarer, bas og trommer. På en del af numrene er der desuden tilføjet Hammondorgel og tøsekor. I et enkelt nummer diskes der endda op med den klassiske Melodi Grand Prix-modulation. Disse ting vil nok få en del hardcore garage- og punkfans til at korse sig, men det fungerer helt fantastisk. Man må tage hatten af for Boozed, at de tør bryde med stilens til tider asketiske lydbillede, og gøre hvad, de synes, er bedst for deres musik.

Uendeligt sympatisk

Tight Pants er så velproduceret og numrene så velskrevne, ja flere af dem har tydeligt hitpotentiale, at man uden problemer kan spille den for folk, der normalt ikke hører musik, der er vildere end Bryan Adams. Det vil ikke komme bag på denne anmelder, hvis et af numrene en dag blev spillet på P3.

Tight Pants er tæt på det corny og klichéfyldte, men dette skal ikke opfattes negativt på nogen måde. Boozed formår at bruge deres virkemidler intelligent og smagfuldt. Det er hverken bøvet plagierende som (gys) The Strokes eller så overdrevet corny som (mere gys) The Darkness. Det vigtigste er dog, at Boozed ikke glemmer, hvad de laver. Lyden og musikken er stadig rå, vild og beskidt.

At pladen er velproduceret er ikke ensbetydende med, at den er poleret. Og så må man aldrig klandre et band for at skrive gode sange, for det er virkelig her Boozed for alvor har noget at byde på. Her er et band, der har evnen til at skrive fede, medrivende numre uden at plagiere deres forbilleder, og som samtidig har nosserne til at spille dem, som de vil. På Tight Pants er der hverken leflet for radiostationer eller hvad fans af andre bands i samme stil vil tænke, og det er uendeligt sympatisk.

Konklusionen må være: Få på den ene eller anden måde fat på pladen og spil den højt, mens du lader din indre luftguitarist få frit afløb, til en gang festlig rock ’n’ roll med masser af dikkedarer.

Tight Pants er venligst stillet til rådighed af Bitzcore.

Nummerliste:
1. Tight Pants (Boozed) (2:30)
2. Move Up (Boozed) (2:31)
3. Laserlight (Boozed) (2:15)
4. Deaf Ears (Boozed) (2:36)
5. Diana K. (Boozed) (4:46)
6. Fire and Gasoline (Boozed) (2:33)
7. Wild Boys (Boozed) (3:08)
8. Sad Girls (Boozed) (3:12)
9. Black Heart (Boozed) (3:00)
10. Everything That I Say (Boozed) (3:07)
11. Rattlesnake Threat (Boozed) (2:20)
12. Travel Song (Boozed) (3:28)

Total Spilletid: 36:33

5 stjerner
Titel: Tight Pants
Kunstner: Boozed
Producer: Claus Grabke
Udgivet: 2005
Label: Bitzcore

Anmeldt i nr. 7 | 13/05/2006

Skriv et svar

Your email address will not be published.