2000 Micrograms From Home

2 minutters læsetid
2000 Micrograms From Home

Dragontears er et fritidsprojekt bestående af Lorenzo Woodrose, resten af Baby Woodrose og et par andre musikere, der har spillet i det ulideligt kedelige On Trial. I sådan et fritidsprojekt kan musikere eksperimentere i nogle uformelle rammer, og spille alt det, der ikke lige passer ind hos det band, de ellers bliver forbundet med.

En gang imellem får disse fritidsprojekter deres eget liv, udgiver plader og går måske ligefrem hen og bliver de involveredes nye hovedbeskæftigelse. Men som regel fungerer de bare som en slags overtryksventil for energiske musikere med idéer, der stritter i alle retninger.

Dybt uinteressant

2000 Micrograms From Home har drengene fra Baby Woodrose og On trial begivet sig på en rejse i et psykedelisk musikalsk univers med alle de stenede virkemidler, man kan forestille sig. Det har uden tvivl været rigtigt sjovt at være med til at lave, men det er på ingen måde sjovt at lytte til. Pladen er blevet til ved en lang jam session i et pladestudie mellem jul og nytår 2005.

Man kan nemt forestille sig, hvordan der er blevet konsumeret store mængder af svampe, lyserøde piller og bonghoveder, mens båndmaskinerne har rullet derudaf. Som sagt sikkert en fornøjelig affære at være med til, men hvorfor i alverden skal alle vi andre belemres med produktet af disse syrehoveders juleferie? Det er virkelig dybt uinteressant for alle andre end de implicerede. Jeg gider heller ikke se ferie- eller festbilleder fra folk, jeg ikke kender.

Ferieminde

Musikalsk er der tale om en sær blanding af loops, rytmer og lydeffekter, der bider sig selv i halen, og bliver til en underlig stenet kakafoni, der i ca. 40 minutter lægger sig som en tung lyddyne over den sagesløse lytter. Meget fint produceret, men superkedeligt. Og så er vi fremme ved et andet interessant spørgsmål.

Hvorfor i alverden har Bad Afro udgivet dette ferieminde? Tja, det er jo ingen hemmelighed, at Lorenzo Woodrose med rette nyder en ret stor respekt hos Bad Afro, både som musiker og producer. Så når Lorenzo er kommet med noget, han gerne ville have udgivet, har vejen til CD-brænderen sikkert ikke været særlig lang.

Desværre lugter udgivelsen af 2000 Micrograms From Home også langt væk af kold forretningskalkule. Rundt omkring på de danske efterskoler og gymnasier befinder der sig en masse unge mennesker, som gerne vil være seje og høre alternativ musik. Desværre er det ikke alle i den målgruppe, der kan skelne skidt fra kanel, og nogen kan derfor gå hen og tro, at man er ekstra alternativ eller indieagtig, hvis man hører Dragontears.

Det er man ikke. Man har allerhøjst spildt sine penge. Så hvis du går på efterskole eller i 1. g og kan lide røgelsespinde, spraglet tøj, og synes at Jim Morrison er herrenice, så er du en potentiel køber af 2000 Micrograms From Home. Men køb den ikke. Brug i stedet dine penge på en skive med Frank Zappa, Captain Beefheart eller Pink Floyd, og lær at høre psykedelisk rock fra grunden.

2000 Micrograms From Home er venligst stillet til rådighed af Bad Afro Records.

Nummerliste:
1. Microdot (6:39)
2. Borderline (4:26)
3. Hobbittens Drøm (4:04)
4. Doubtstains (4:21)
5. The Doors of Prescription (17:53)
6. Heliodrone (2:00)

Total spilletid: 39:23

1 stjerne
Titel: 2000 micrograms from home
Kunstner: Dragontears
Producer: Dragontears
Udgivet: 2007
Label: Bad Afro Records

Anmeldt i nr. 24 | 13/10/2007

Skriv et svar

Your email address will not be published.