Thimbleweed Park udkommer i dag!

1 minuts læsetid

Så er det i dag, at Ron Gilbert og Gary Winnicks spritnye grafiske adventurespil Thimbleweed Park bliver udgivet. Spillet er en arvtager til de klassiske grafiske adventurespil, som Ron Gilbert stod bag i sin tid hos LucasFilm Games, senere LucasArts.

Og her taler jeg selvfølgelig om titler som Maniac Mansion (1987), Zak McKracken and the Alien Mindbenders (1988), Indiana Jones and the Last Crusade (1989) og The Secret of Monkey Island (1990) – for nu blot at nævne de bedste.

Udviklingen af spillet startede tilbage i 2014, efter at Gilbert og Winnick kom til at tale om, hvor fedt det havde været at arbejde på spillene tilbage i LucasFilm Games-dagene. De iværksatte derfor en crowdfunding-kampagne på Kickstarter med et mål om på én måned at ramme 375.000 USD. De nåede 564.162 USD, rundt regnet 3,9 millioner danske kroner.

Det beløb tillod Gilbert og Winnick at udvide deres oprindelige plan med udgaver på forskellige andre sprog end engelsk, voice acting og udgaver til både iOS og Android.

Grafisk er spillet tydeligvis en hyldest til de gamle LucasFilm Games-spil, selvom grafikken selvfølgelig er spiffet lidt op i forhold til de gode gamle dage.

Spillet foregår i den lille skumle by Thimbleweed Park og starter med, at to FBI-agenter kommer til byen for at undersøge et drab. Foruden de to agenter er der en række andre spilbare personer, kvinden Dolores, klovnen Ransome og spøgelset Franklin. Efter Gilberts eget udsagn er spillet en satire over bl.a. Twin Peaks, X-Files og True Detective. Som det fremgår af traileren herunder er X-Files-indflydelsen i hvert fald tydelig!

Har man – som os her på Planet Pulp – fulgt med i udviklingen af spillet via spillets udviklingsblog og Facebook-side, har det været næsten umuligt ikke at blive indfanget af den fantastisk gode stemning og åbenhed, der har været omkring spillets udvikling. Og det har været svært ikke at glæde sig til i dag!

I skrivende stund er der omkring 3 timer til, at spillet frigives til køb på Steam. Bring it on! Og PS! Der er flere trailere for spillet på den officielle hjemmeside.

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

1 Comment

Skriv et svar

Your email address will not be published.