The Walking Dead 16: A Larger World

2 minutters læsetid

The Walking Dead 16: A Larger WorldSå er vi nået til bind 16 i Robert Kirkmans respektindgydende zombieepos. Trade paperbacken samler hæfte 91-97, og i den oprindelige udgivelsesrække rammer hæfte nummer 100 snart kioskerne verden rundt, og så skal vi nok se folk strømme til som zombier!

Et marsvin op af hatten

I min anmeldelse af bind 15, We Found Ourselves, kom jeg til den erkendelse, at The Walking Dead muligvis var gået i stå, og det skulle jeg så ”bare” acceptere for at nyde underholdningen – for uanset at den er gået i stå, er serien stadig meget, meget underholdende.

Da jeg så fik bind 16 ind af døren og læste det hurtigere, end du kan sige zombiefreak, blev jeg meget glad: Kirkman har formået at tage serien i en ny retning. Bevares, det er ikke revolutionerende, men der sker ting og sager, som får handlingen til hoppe på et nyt spor. Så hvis man skal tale om kaninen op af hatten, er det nok her mere tale om et marsvin, og det er sådan set også mere end rigeligt!

Velkommen til Jesus!

Vi er stadig i lillebyen, hvor Rick og co. mangler mad. Der er de sædvanlige zombietrivialiter osv. Men så dukker Jesus op! Ikke den Jesus, men en mand, der, hvis han da ikke lyver, kommer fra et samfund, der gerne vil arbejde sammen med Rick og co. Den efterhånden MEGET hårdtprøvede Rick, tager naturligvis sine forholdsregler og spærrer Jesus inde! Men da sønnen Carl siger god for manden, beslutter Rick sig for at følge med Jesus, for at se hvad han har at tilbyde.

Og rigtig nok. Der er et samfund, som gerne vil starte en handelsrute til lillebyen. Der er bare ét lille problem: Rick og co. har intet at tilbyde, før det kommer frem, at det nye samfund bliver truet af en flok galninge. Og pludselig har Mad Rick noget at tilbyde!

Det er forfriskende at se Rick tilbage i rollen som handlende protagonist, og det er dejligt, at hans nyanlagte mørke side træder i karakter: For at overleve skal der slås ihjel, og Ricks overordnede mål, selvom det lyder utopisk, er følgende, som han siger i en klassisk Rick-dundertale: ”This changes everything. Can’t you see that? We can finally stop surviving and start living.”

Alt har sin pris

Men ting har altid sin pris – og den pris er ofte rigtig høj i zombieland. Så det kan godt være, at målet helliger midlet, men måske risikerer Rick at miste det vigtigste: Den sidste rest af sin menneskelighed. Vi må vente i spænding på at se, hvordan Kirkman vælger at udfolde dramaet: Vil han give Rick og co. en lykkelig slutning eller drive dem helt ud over kanten; en kant der i forvejen er rykket meget langt væk fra det, der normalt er menneskeligt acceptabelt!

Med bind 16 er serien tilbage i næsten topform, og det siger ikke så lidt, så du kan roligt gøre dig klar til et effektivt zombiefix!

5 stjerner

Titel: A Larger World
Forfatter: Robert Kirkman
Tegner: Charlie Adlard
Forlag, år: Image Comics, 2012
Albumlængde: 132 sider
hvid
Udkom oprindelig i 6 hæfter i 2012 på forlaget Image Comics.

Anmeldt i nr. 81 | 13/07/2012

Stikord: Postapokalyptika, Survival Horror, Utopia, Zombier

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.