Salvatore, Robert Anthony

1 minuts læsetid

Amerikansk forfatter, der mest er kendt for sit arbejde i fantasygenren, og mere specifikt i romaner, der foregår i TSR’s rollespilssetting Forgotten Realms. Født i Massachusetts i 1959. Salvatores interesse for fantasy opstod, da han fik en kopi af J.R.R. Tolkiens The Lord of the Rings i julegave i starten af sin universitetskarriere.

I 1988 udkom Salvatores debutroman The Crystal Shard, som blev udgivet på det hedengangne TSR, som på det tidspunkt var det største forlag inden for rollespil- og rollespilslitteratur. Salvatore viste allerede dengang en fin genreforståelse, men det er primært figuren Drizzt Do’Urden, der har gjort forfatteren så populær, som han er, og Drizzt er i dag et brand, som alle rollespillere har hørt om. Romanerne om Drizzt og co er også blevet lavet til tegneserier.

Fra 1990 blev Salvatore fuldtidsforfatter, og har i perioden 1988-2008 skrevet mere end 40 romaner, hvoraf de 18 har været på New York Times‘ bestsellerliste. De mest kendte af Salvatores romaner er de seks bøger, der indgår i de to trilogier The Icewind Dale Trilogy og The Dark Elf Trilogy.

Salvatore er tilknyttet Wizards of the Coast, men har desuden skrevet for forlag som Del Rey, Ace og Warner Books. Selv om han er bedst kendt for sine fantasyromaner, har hans gode navn også givet ham arbejde på serier som Star Wars og Tarzan.

Til dato har Salvatores romaner solgt mere end 10 millioner eksemplarer, og oversat til mere end 14 sprog, dog ikke dansk. Salvatores sprog er kendetegnet ved fine, men simple persontegninger, og en sans for timing og action i de mange kampbeskrivelser. Hans fortællinger er hensat til store episke sagaer, hvor drenge bliver til mænd, og hvor de onde er rigtig onde, og de gode er gjort af det stof, der skaber legender.

Udover at skrive romaner er Salvatore i dag tilknyttet computerspilfirmaet 38 Studios, hvor han er forfatter på multiplayer onlinerollespillet med arbejdstitlen Copernicus, som efter planen skal udkomme i december 2010.

Bøger af R.A. Salvatore, der er anmeldt på Planet Pulp:

The Icewind Dale Trilogy – Book One: The Crystal Shard (R.A. Salvatore, 1988)
The Icewind Dale Trilogy – Book Two: Streams of Silver (R.A. Salvatore, 1989)

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.