Mogens Høegsberg
1 kommentar

Oscar-akademiet ændrer mening

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Alle priser vil blive vist under livedækningen.

Forleden dag harcelerede jeg i min leder over Oscar-akademiets beslutning om at uddele fire af årets priser under reklamepauser, således at uddelingen af priserne altså ikke ville blive en del af livedækningen.

Nu har akademiet så ændret mening. For få dage siden blev akademiet tilskikket et åbent brev, underskrevet af bl.a. Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Spike Lee, Alfonso Cuarón, Guillermo del Toro foruden ca. 100 andre medlemmer af akademiet, hvori filmfolkene i klare vendinger kritiserede beslutningen.

Brevet havde den effekt, filmfolkene håbede på, og nu vil samtlige priser blive vist under livedækningen.

Det betyder så, at Oscar-showet igen får en længde på over tre timer; noget akademiet og ABC, der står for livedækningen, ellers havde håbet at undgå i et ønske om at øge seertallene.

Årets Oscar-uddeling har været plaget af problemer, siden akademiet først planlagde (og derefter opgav) at uddele en Oscar for “bedste populære film” og derefter også planlagde (og derefter opgav) at udelukke nogle af de nominerede for bedste sang fra at optræde live i showet.

Flest problemer opstod dog i kølvandet på akademiets valg af vært, da komikeren Kevin Hart kom under beskydning for at være homofob, efter at nogle gamle tweets var kommet for dagen.

Resultatet er blevet, at årets Oscar-show afvikles uden en vært og altså kun med “presenters”; de kendisser, der skal uddele de enkelte priser.

Forhåbentlig får akademiet styr på tingene i det kommende år, så næste års prisuddeling kommer til at gå betydelig mere gelinde.

Kilde: Variety

Én kommentar til Oscar-akademiet ændrer mening

  1. Jack J 17. februar 2019 at

    Nå, så det var DERFOR, at der flere gange under prisuddelingen ved Berlinalen (som jeg sad og så på 3sat her til aften) flere gange kom jokes fra scenen om, at man ville vente med den og den uddeling til reklamepausen (der er ingen reklamer endsige reklamepauser på 3sat).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *