Nr. 99 – 13. januar 2014

For det første nærmer vi os snart nummer 100, siden vi gik online tilbage i 2005. Det er en stor milepæl, og det gør også, at vi kigger fremad mod vores 10 års jubilæum næste år.

Igennem vores første 98 numre har vi lagt 1831 anmeldelser og artikler online, og disse er skrevet af 26 forskellige skribenter, hvor nogle naturligvis har skrevet mere end andre. Så vi har efterhånden et ganske stort bagkatalog af anmeldelser, men der er MEGET vi ”mangler” at skrive om. Det går vi blandt andet i kødet på i 2014.

Året der gik

Når man kommer ind i et nyt år, kigger man også tilbage på det foregående. 2013 var bestemt ikke vores mest produktive år på selve ”moderskibet”, men til gengæld gav vi den meget gas på vores Facebook-side; en side der i skrivende stund har 427 ”synes godt om”, og det er vi faktisk ganske stolte af.

Vi opdaterer jævnligt og kommer med både sjove billeder, anekdoter, links til vores anmeldelser og meget andet. Og så stopper vi lige op. For er Facebook ikke bare en klam kommerciel fidus? Jo, det kan man godt mene, og mange vil ikke bruge siden af idealistiske grunde. Og det er sådan set fint nok, det frie valg og alt det der.

Men hvis man ikke forventer for meget af Facebook og kan bære over med konceptets problemer (som jeg ikke vil komme videre ind på her), så er der meget godt at komme efter på Facebook. For det første er der underholdningsværdien. De små og store grin og henvisninger til obskure sider og den slags.

For det andet kan man også finde et interessefælleskab og flere grupper, hvor der er guld at hente. Hvad enten man gerne vil kende til deadlines på forfatterkonkurencer, læse lidt om filmmusik, horror, science fiction eller hvad det nu ellers kunne være. Eller hvis man bare gerne vil følge med i hvordan ens venner har det, og hvor store deres børn nu er blevet. Kort sagt er Facebook det, du selv gør det til.

Action Force

Et sjovt lille eksempel fra vores egen Facebook-side er fra januar i år, hvor vi postede et fotografi af nogle af mine gamle Action Force-figurer. Opslaget fik mange likes og kommentarer. Det var noget, der førte os tilbage til en fælles fortid, hvor mange husker de herlige figurer. En af vores brugere, Kim, kom med følgende herlige kommentar, som netop viser, hvad Facebook blandt andet kan:

”Åh, det vækker gode minder! Min mor fandt Storm Shadow (den hvide ninja) i et af deres blomsterbed forrige år. Han fik øjeblikkeligt en medalje for bedste camoflering og surprise-angreb eftersom jeg nok sidst havde leget med det for ca 20 år siden. Han havde det under omstændighederne godt, selvom nogle af skruerne var rustet lidt.”

Man kan sige, det er banalt, men hvis man selv har leget med figurerne eller bare er lidt nostalgisk anlagt, vil det gå rent ind. Lignende effekt kan man naturligvis få, hvis man følger blogs eller andre hjemmesider, men det gode ved Facebook er, at der så mange brugere, der kan byde ind.

Forventninger

Så i 2014 vil vi fortsætte med Facebook og håber på, at vi kan være med til at give jer lidt underholdning, så længe man ikke forventer mere end det. Og forventninger er en essentiel del af vores hverdag, både på godt og ondt; det kan I læse mere om i min klumme på Stiften her: http://stiftenblog.dk/showpost.asp?bid=5805&pid=40041

Så i 2014 kan du forvente flere anmeldelser og artikler her fra Planet Pulp. Og du kan forvente lidt passion. For vi brænder for det her, og det er også derfor, at vi fortsætter, da vi ikke tjener en rød øre på det.

Månedens menu

I denne måned anmelder vi i filmsektionen Ang Lees efterhånden mere end 10 år gamle og ikke helt vellykkede Hulk foruden Ole Bornedals tamme besættelsesgyser The Possession, og i forbindelse med Hulk har vi også lyttet til Danny Elfmans score og læst det illustrerede manuskript til filmen.

Derudover ser vi på den flotte Mars Attacks!-bog, der fortæller historien om de oprindelige tyggegummesamlekort, der var inspirationskilden til Tim Burtons 1996-film.

Endelig kan I læse en anmeldelse af den seneste trade paperback-udgivelse i Robert Kirkmans tilsyneladende uendelige zombiesaga The Walking Dead.

Vi håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år! På gensyn i næste måned eller på Facebook.

Månedens lederskribent er Jacob Krogsøe.

Film:
Hulk (Ang Lee, 2003)
The Possession (Ole Bornedal, 2012)

Filmmusik:
Hulk (Danny Elfman, 2003)

Bøger:
Hulk – The Illustrated Screenplay (Ang Lee m.fl., 2003)
Mars Attacks! (Len Brown & Zina Saunders, 2012)

Tegneserier:
The Walking Dead Volume 19: March to War (Robert Kirkman & Charlie Adlard, 2013)