Nr. 66 – 13. april 2011

I denne måned slår rollespilskongressen Fastaval dørene op for rollespillere i alle afskygninger. De små, de store og de lidt større. Nørderne, pigerne og alle de andre. Planet Pulp sender folk ud på kongressen for at lave en reportage til næste måned. Det glæder vi os til. Men hvad sker der ellers?

Klam product placement

Jo, Indiana Jones har fundet…. Kanal 5‘s logo! Ja, du hørte helt rigtigt. I disse dage reklamerer Kanal 5 for, at de viser Indiana Jones-filmene. Og det er sådan set fint nok. De film kan man ikke se for mange gange. Men i deres trailers gør de noget, der fik mig op i det røde felt: Inde i scener fra filmene har Kanal 5 plantet deres klamme logo. Ja, det er reklame i reklamen.

Product placement er et nødvendigt onde, men man må meget gerne undlade at smudse lækre filmscener til med et klamt logo. Kanal 5 synes sikkert, de er nogle satans karle – bliver det næste at de med computergrafik planter deres logo på Tohts hånd i den scene, hvor han viser brændmærket? Eller lader de 5-taller strømme op af Pagtens Ark? Det nærmer sig skrækscenarier fra sci-fi gaden: Store firmaer laver om på eksisterende produkter. Det kan vi ikke lide her på Planet Pulp! Og så ikke et ord om George Lucas, der jo selv har været i gang med det samme med de gamle Star Wars-film. Skam dig, George!

Another World Entertainment

I denne måned bringer vi anmeldelser af en bunke herlige (og enkelte knap så herlige) udgivelser fra det danske firma Another World Entertainment – et firma, der fortsat fortjener ros for at give det danske publikum et indblik i snavs og glemte sager. Det kan godt ske, at AWE ikke længere kan præsentere den ene klassiker efter den anden, som i de tidlige dage, hvor selskabet sendte en lind strøm af Fulci-film og andet italiensk guf på gaden. Men selv om det er lidt mere hit and miss i dag, så er AWE stadig det mest spændende distributionsselskab, vi har i Danmark, og genrefans skal være glade for, at de er der.

De otte film, vi anmelder denne gang (hvoraf de syv er udsendt af AWE), er meget forskellige i både indhold og kvalitet. Således får vi blandt andet en effektiv omgang blaxploitaion i selskab med Coffy, en rystende dårlige ”remake” af Day of the Woman i form af den norske Hora, en meget speciel nekrofiligyser i Deadgirl og italo hulemandsfilm i La guerra del ferro. Ja, man skal ikke sige at vi ikke kommer vidt omkring her på matriklen.

Udover filmanmeldelserne er der blevet plads til den glimrende danske postapokalyptiske roman Mutagen. Så der er lidt at tygge på indtil maj måned, hvor vi vender frygteligt tilbage. God fornøjelse til vi ses igen!

Film:
Bikini Girls On Ice (Geoff Klein, 2009)
The Brood (Misfostret) (David Cronenberg, 1979)
Il cartaio (Pokerspilleren / The Card Player) (Dario Argento, 2004)
Coffy (Jack Hill, 1973)
Deadgirl (Marcel Samiento & Gadi Harel, 2008)
La guerra del ferro – Ironmaster (Jernets herre / Ironmaster) (Umberto Lenzi, 1983)
Hora (Reinert Kiil, 2009)
Sängkamrater (Wide Open) (Gustav Wiklund, 1974)

Bøger:
Mutagen (Jonas Wilmann, 2011)