Nr. 36 – 13. oktober 2008

Velkommen til den 36. opdatering af Planet Pulp – vores mindste nogensinde, og tillige den første opdatering uden en eneste tegneserieanmeldelse! Det er to rekorder, nogle måske vil finde triste, men her på matriklen ved vi, at der er grunde til galskaben.

Faktisk er der fire grunde. De to hedder speciale, den tredje ph.d. og den fjerde – ja, den fjerde er en overraskelse, som redaxen har brygget på i efterhånden lang tid nu. Præcis hvad overraskelsen er, må I naturligvis vente med at finde ud af – ellers ville det jo for hulen ikke være en overraskelse – men vi løfter lidt af sløret for det i næste måneds opdatering, hvor vi desuden fejrer vores tre års fødselsdag.

Denne måneds tretten anmeldelser markerer som nævnt vores mindste nummer hidtil. Indtil nu har vores mindste nummer været på 18 anmeldelser, og det nummer skal I helt tilbage til januar 2006 for at finde.

Imidlertid har vi her på redaktionen affundet os med, at mindre opdateringer bliver dagens (eller rettere månedens) orden i det næste halve års tid, indtil speciale- og ph.d.-afhandlinger er afviklet, og der på ny er mere tid til at kaste sig over de mere eller mindre slibrige ting, vi elsker så meget – og som vi gerne vil dele med jer læsere.

Og ingen behøver frygte, at Planet Pulp forsvinder – vi vil fortsat opdatere hver den 13. med en håndfuld assorterede perler fra rendestenen.

I denne måned er det især film og bøger, der dominerer, men vi har også en Planet Pulp-combo med fokus på Starship Troopers, hvor vi både har læst romanen, set filmen og nærlyttet filmmusikken. Foruden Verhoevens elskede og hadede filmatisering af Heinleins science fiction-klassiker har vi blandt andet også kigget nærmere på en nøgen Emanuelle, gammel Troma-kult, en italiensk Vietnamkrigsfilm og den spændende dokumentar Once Upon a Time in Norway om den norske blackmetalscene i 1990’erne. Endelig har én af vores anmeldere taget forskud på julemåneden med snemandsgyseren Jack Frost, og opvejet vinteren med New Zealands lunere himmelstrøg i Black Sheep, der handler om varfår (we’re not shittin’ you!).

På bogreolen er der zombier på spil i det seneste udspil fra Abaddon Books i deres Tomes of the Dead-serie, hvor Al Ewing (kendt fra 2000AD) blander zombier og invaderende rumvæsner sammen i et intelligent og genrebevidst mix. Derudover er der mere sci-fi i The Elysium Commission, og endelig har vi også været i gang med det første bind af trebindsserien Hergés Liv og Værk, som Carlsen udgiver mellem 2008 og 2010.

Som rosinen i pølseenden er der børn og monstre på færde i indierollespillet Monsters and Other Childish Things. Som sædvanligt er der altså tale om en pose godt og blandet. Posen er måske ikke så stor denne gang, som den plejer at være, men kalorierne skulle være i hus indtil næste måned, hvor der er varulve på spil i et tema om de behårede bæster.

Husk nu at lade være med at hygge jer alt for meget her i Halloween-måneden – der skal gyses igennem, uanset om det er med Michael Meyers eller i selskab med én af denne måneds mere eller mindre gyselige skabninger fra Planet Pulps arkiver. Vi ses den 13. november!

– Pulp-redaxen

Film:
Black Sheep (Jonathan King, 2006)
Jack Frost (Michael Cooney, 1996)
Once Upon a Time in Norway (Martin Ledang, Pål Aasdal m.fl., 2007) (Dokumentar)
Starship Troopers (Paul Verhoeven, 1997)
Suor Emanuelle (Emanuelle i nonneklostret) (Giuseppe Vari, 1977)
The Toxic Avenger (Michael Herz & Lloyd Kaufman, 1985)
L’Ultimo cacciatore (Junglebrigaden) (Antonio Margheriti, 1980)

Filmmusik:
Starship Troopers (Basil Poledouris, 1997)

Bøger:
The Elysium Commission (L.E. Modesitt, Jr., 2007)
Hergés Liv og Værk bd. 1 – 1907-1937 (Hergé, Createur de Tintin, Tome 1) (Philippe Godin, 2007)
Tomes of the Dead: I, Zombie (Al Ewing, 2008)
Starship Troopers (Robert A. Heinlein, 1959)

Rollespil:
Monsters and Other Childish Things (Benjamin Baugh & Greg Stolzte, 2007)