Nr. 30 – 13. april 2008

Men før vi kigger på denne måneds indhold, er det på sin plads at komme med en vigtig meddelelse. Martin Jürgensen, medstifter af Planet Pulp og redaktionsmedlem, har af personlige årsager valgt at trække sig fra Planet Pulps redaktion. Fra redaktionens side vil vi gerne sige mange tak til Martin, som har været en af de helt store drivkræfter på Planet Pulp.

Derudover er det business as usual her på matriklen – ja næsten da. For samtidig med, at vi siger farvel til Martin, kan vi også byde hjerteligt velkommen til vores første kvindelige skribent, Heidi Lund, som markerer sin debut med en anmeldelse af The League of Extraordinary Gentlemen: Black Dossier. Som sædvanlig har vores skribenter i denne måned kastet sig over mange forskellige ting. På musikfronten har vi nærlyttet Rage Against the Machines sidste studiealbum, The Battle of Los Angeles. I filmsektionen kigger vi dels på nogle nye DVD-udgivelser, bl.a. vovsegyseren The Breed og invaderende rumvæsner i Decoys 2. Ældre udgivelser er dog også under luppen, herunder Larry Cohens It’s Alive fra 1974 og She helt tilbage fra 1935.

Blandt tegneserierne har vi kigger vi nærmere på den fremragende tegneserie Bagdads løver, som er en allegori over krigen i Irak – en vaskeægte graphic novel for et voksent publikum. The League of Extraordinary Gentlemen: Black Dossier har vi nævnt, og ellers fortsætter vi med serier som Blueberry og Nemesis the Warlock, og får også kigget nærmere på den fremragende neo-noir The Simping Detective.

Bogsektionen er også godt markeret, bl.a. med anmeldelse af Fra Skyggerne, den første danskproducerede Lovecraft-antologi: Et helt igennem prisværdigt initativ fra Henrik Harksen, som vi her på redaktionen helhjertet støtter op om – hvad anmeldelsen da også afspejler. Derudover har vi bl.a. også anmeldt Michael Swanwicks glimrende antologi The Dog Said Bow-Wow og taget et kig på den seneste roman i Abaddon Books’ Tomes of the Dead-serie, romanen The Devil’s Plague.

Som rosinen i pølseenden anmelder vi computerspillet Necronomicon: The Dark is Rising fra 2001.

Vi nærmer os med hastige skridt en af årets helt store mærkedage, den 22. maj, hvor onkel morfar med pisken er tilbage i Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Ja, vi taler naturligvis om selveste Dr. Henry Jones Jr, som de fleste filmelskere og nørder generelt holder meget af. Den fjerde film i sagaen om Dr. Jones får verdens- og Danmarkspremiere den 22. maj, og det vil vi i næste opdatering markere med et Indiana Jones-minitema, hvor der foruden de tre klassiske film, vil blive set på Indy-relaterede rollespil, filmmusik og tegneserier. Bare én af de mange gode grund til at besøge Planet Pulp næste måned!

Samtidig kommer der også til at ske en masse nye ting på Planet Pulp i den næste tid, så vi går et spændende forår i møde. Men meget mere om det næste måned.

Film:
Basket Case 3 (Frank Henenlotter, 1992)
The Breed (Nicholas Mastandrea, 2006)
Decoys 2: Alien Seduction (Jeffery Scott Lando, 2007)
It’s Alive (Baby Killer) (Larry Cohen, 1974)
La noche de los girasoles (Det sjette bud / The Night of the Sunflowers)
    (Jorge Sanchez-Cabezudo, 2006)
The Seeker: The Dark Is Rising (The Dark Is Rising: Den Sorte Rytter) (David L. Cunningham, 2007)
She (Irving Pichel & Lansing C. Holden, 1935)
Skinwalkers (James Isaac, 2006)

Bøger:
100 European Horror Films (Steven Jay Schneider, red., 2007)
Bobs saga II – Elvere og andre halv-trolde (Michael Kamp, 2007)
The Dog Said Bow-Wow (Michael Swanwick, 2007)
Film Posters: Exploitation (Dave Kehr, 2005)
Fra Skyggerne (Henrik Harksen, red., 2008)
Godzilla vs. Cthulhu (C.L. Werner, 1998)
Tomes of the Dead: The Devil’s Plague (Mark Beynon, 2007)

Tegneserier:
Bagdads løver (Brian K. Vaughan & Niko Henrichon, 2006)
The League of Extraordinary Gentlemen: Black Dossier (Alan Moore & Kevin O’Neill, 2007)
Løjtnant Blueberry 5: Det store opgør (Jean-Michel Charlier & Jean Giraud, 1969)
Nemesis the Warlock: The Complete Nemesis the Warlock Volume 2 (Pat Mills m.fl., 2007)
The Simping Detective (Simon Spurrier & Frazer Irving, 2007)

Computerspil:
Necronomicon – The dawning of darkness (DreamCatcher Interactive Inc., 2001)

Musik:
The Battle of Los Angeles (Rage Against the Machine, 1999)