Listen: Top fem – De mest overvurderede film

2 minutters læsetid

Vi kender det alle sammen, selvom vi ikke nødvendigvis er enige om, hvilke film der er tale om: De overvurderede film. De film, som har en høj rating på Rotten Tomatoes eller IMDb, de film som anmelderne kaster roser efter, eller de film, som ens venner eller sammenslutningerne på nettet roser til skyerne.

Med andre ord: De film, som man ikke selv på nogen måde kan se de kvaliteter i, som så mange andre åbenbart kan. Det er ikke nødvendigvis decideret dårlige film, men film som alligevel får en til at tænke, om er det mig, der er noget galt med, eller om der faktisk er tale om kejserens nye klæder?

Her følger mit helt personlige bud på en håndfuld genrefilm, som i min bog er MEGET overvurderede. Mange andre film kunne være fundet frem, men jeg er kommet frem til følgende liste:

5: Sin City var den længe ventede filmatisering af Frank Millers legendariske noir-tegneserie. Til filmens ros skal lyde, at den ligner tegneserien. Men, men, men. I forsøget på at overføre tegneserien har man i den visuelle iver glemt sjælen. For mig er det en kold og kedelig film uden netop den nerve og stemning, som kendetegnede tegneserien. Filmen har en fremragende score på 78% på Rotten Tomatoes og på IMDb ligger den på hele 8.2. Også her på Planet Pulp-redaktionen er vi meget uenige, hvilket man bare kan læse denne anmeldelse af filmen for at se.

4: Blade Runner er bestemt ikke nogen dårlig film. Langt fra. Men dens ry, og kulten omkring den, fortæller om en helt anden film, end den jeg har set. Det er en simpel film med en lækker visuel stil og så ellers ikke mere. Men på Rotten Tomatoes får den hele 92% og på IMDb har den en score på 8.3 Læs min anmeldelse her.

3: Inception er en overlæsset film, som i sin kerne er ganske underholdende. Men hov. Da den kom frem, var det som om en flodbølge ramte anmeldere og internetbrugere over hele verden, og den blev rost til skyerne. Ja, med et skarpere manuskript og en kortere spilletid KUNNE den være blevet et mesterværk. På Rotten Tomatoes får den 86% mens den på IMDb er på hele 8.8, hvilket giver den en plads blandt de bedste 100 film nogensinde! Læs min anmeldelse her.

2: Prometheus, eller Puhaaathemus, har af en for mig uforståelige grund hamret sig ind som et moderne science fiction-mesterværk. Ja, det er et godt eksempel på kejserens nye klæder og er samtidig et eksempel på en film, der starter ekstremt stærkt ud, og derfor skuffer det mere, når regningen skal betales. På Rotten Tomatoes har den 74% – heldigvis et tal der faldet markant efter de første dønninger lagde sig – og på IMDb sniger den sig op på 7.3. Læs min alt andet end positive anmeldelse her.

1: Kære Looper. Dig havde vi glædet os til. Du var udråbt som dette årtusindes bedste science fiction-film og i det hele taget var du en film, der fik anmeldere og brugere til at sluge popcorn af bare begejstring. Og ja, de første 45 minutter er mesterlige, men så bliver Looper til en ganske ordinær og småkedelig film. Netop på grund af hypen og de voldsomt fine anmeldelser, placerer Looper sig på min trone over de mest overvurderede film. På Rotten Tomatoes har den hele 93%, mens den på IMDb ligger på 8.1.

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.