Listen: De fem bedste Stephen King-filmatiseringer

1 minuts læsetid

Vi har i det nyeste nummer af Planet Pulp kigget dybere i den brønd, hvor Stephen King-filmatiseringer svømmer rundt. Og der var både rigtig gode, rigtig dårlige og dem midt imellem. Jeg vil nu komme med min top fem over de bedste King-filmatiseringer, og jeg kommer i den sammenhæng sikkert til at træde nogen over tæerne og for det undskylder jeg på forhånd.

Sådan er det med de lister og det er herligt. Jeg vil dog være så fræk og påstå, at man ikke bør putte en anden film på førstepladsen, for så tager man fejl. Min næste top fem vil så blive over de fem dårligste King-filmatiseringer.

Men her kommer mit bud på de fem bedste King-filmatiseringer:

5: Her finder vi Misery fra 1990, som er et fremragende lille kammerspil af en gyser. Skuespillerne slår gnister, miljøskildringen er i top, og det hele taget er det en voldsomt effektiv film.

4: The Running Man fra 1987 er som sådan ikke nogen vanvittig god film. Men den er til gengæld MEGET underholdende, og så er Arnold på rollelisten. En lille vinder. Læs min anmeldelse her.

3: Jeg var ved at skide i bukserne, da jeg så The Mist fra 2007. Det er en film, der skiller vandene, hvilket denne anmeldelse er vidne om, men for mig er den så stemningsfuld og mørk, at det gør helt ondt. Bevares, der er lidt problemer med nogle af CGI-monstrene, men for mig bliver moderne Hollywood-horror ikke meget bedre end det her.

2: Patos og Tom Hanks er nøgleordene i The Green Mile fra 1999, som for mig er et mesterværk af de helt store – både som King-filmatisering og film generelt. Hvis man lader sig rive med og giver plads til de store følelser, så har man en kæmpeoplevelse i vente. Læs min anmeldelse her.

1: I min bog kan man dog ikke diskutere førstepladsen, som på denne liste går til min all time favoritgyser The Shining fra 1980. At King så ikke var glad for filmen og sidenhen stod bag en halvdårlig miniserie kan ikke røre ved, at Kubrick med The Shining skabte en mageløs gyser, som stadig skræmmer den dag i dag. Læs en anmeldelse af The Shining her.

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

2 Comments

  1. Fed side i har. Laver i et fysisk blad? Skal man betale for at se jeres artikler
    Mvh Mads

  2. Hej Mads. Tak for de pæne ord :) Vi har gennem årene overvejet et fysisk blad – så måske på et tidspunkt :) Og man skal ikke betale for at se artiklerne :)

Skriv et svar

Your email address will not be published.