Judge Dredd: The Complete Case Files 06

4 minutters læsetid
Judge Dredd: The Complete Case Files 06

Gode, gamle Dredd er endnu engang tilbage i endnu et kæmpealbum fyldt med klassiske historier fra starten af firserne. For første gange er sideantallet gået nedad i stedet for opad i forhold til det forrige bind i rækken af The Complete Case Files-udgivelser. Dog er det stadig en ret så stor satan af et album, vi snakker om, for med sine 278 sider hører The Complete Case Files 06 bestemt ikke til blandt de små tegneseriealbums.

Jeg må da også som anmelder sige, at jeg næsten er lidt lettet, for selv om jeg holder af de gamle Judge Dredd-historier, så tager det tid at tygge sig igennem så mange sider. En af grundene til, at sideantallet er lavere, er fordi, der ikke er nogen kæmpehistorie, som skal klemmes ned i dette bind, hvilket var tilfældet med de forrige.

Det er faktisk på sin vis rart, at dette album hovedsageligt består af små, kortere Dredd-fortællinger. Selvfølgelig er der dog også referencer tilbage til andre, tidligere historier. Eksempelvis vender Otto Slump tilbage. Efter at hans grimhedssaloner er blevet nedlagt, har han fået en ny genial idé; han vil lave en fødevareserie af ulækker mad! Men egentlig kan hver historie stå for sig selv og med stor fornøjelse læses selvstændigt.

Krigens følger

Angels-brødrene dukker nok engang op for at hævne sig på Dredd.
Angels-brødrene dukker nok engang op for at hævne sig på Dredd.

De store, foregående historier dukker dog op og spøger med jævne mellemrum, specielt den nyligt overstående The Apocalypse War (Se anmeldelsen af The Complete Case Files 05). Blandt andet dukker der i krigens efterdønninger en wrestlerrobot op, der samler alle de herreløse robotter om sig og kroner sig til konge. Dette bliver Dredd naturligvis nødt til at sætte en stopper for.

Ligeledes bliver han også udpeget af den nye Chief Judge til at sætte en stopper for en “Shanty Town”, der er opstået i ruinerne udenfor den nye bymur, hvor kriminalitet har frit spil. Der dukker også en ny sygdom op, der er opstået blandt de strålesyge i de ødelagte områder fra krigen, som spreder sig videre til Mega-City Ones befolkning.

En EastMeg-dommer fra krigen har holdt sig skjult i Mega-City One, uden at det har gået op for ham, at krigen er overstået, men til gengæld er han blevet afhængig af en af Mega-City Ones brevkasseprogrammer.

En gruppe robothunde, der var sat til at vogte deres nu afdøde ejers genstande før krigen, går amok og angriber alt og alle, der kommer indenfor deres rækkevidde. Og endelig opstår der en cyberzombie af en Mega-City-borger, der falder i en af de strålebefængte affaldspøle udenfor byen, og som så vender tilbage for at hærge Mega-City One på selveste juleaften.

Gamle kendinge

En East Meg-judge skjuler sig under en sportsarena, men bliver hooked på en af Mega-City Ones audiobrevkasser (tegnet af John Cooper).
En East Meg-judge skjuler sig under en sportsarena, men bliver hooked på en af Mega-City Ones audiobrevkasser (tegnet af John Cooper).

Men også personerne fra en anden kæmpeserie, The Judge Child Quest fra The Complete Case Files 04 vender tilbage i en historie. For The Judge Child dukker op igen sammen med Mean Machine og Rat Fink, der begge genopstår fra de døde for at få deres hævn over Dredd. Samtidig er der faktisk også en løst sammenhængende gruppe af historier, der alle går ud på, at Mega-City Ones gangsterbosser samles for at udtænke den perfekte forbrydelse og få Dredd ned med nakken, hvilket naturligvis mislykkes gang på gang.

Men der er også mange af historierne, der står helt selv, såsom da Dredd skal fange en international dusørjæger, der hærger Mega-City One, da en rig, floppet game show host går amok og laver sit eget dødelige underholdningsshow, da et frygteligt våben, der gør folk dumme falder i hænderne på kriminelle, eller da Mega-City One hærges af en snigmorder, der har taget retfærdigheden i egen hånd og myrder kriminelle, som går fri fra loven.

Pseudonym igen

En frygtelig radioaktiv cyber-zombie opstår.
En frygtelig radioaktiv cyber-zombie opstår.

Hele albummet er skrevet af Alan Grant og John Wagner under navnet T.B. Grover, ligesom det foregående bind var. Blandt tegnerne mangler vi to gammelkendte navne i dette bind, nemlig Brian Bolland og Mike McMahon, der begge har været med i de tidligere The Complete Case Files-opsamlinger. Men to andre af de klassiske Dredd-tegnere er med.

Den ene er Ron Smith, der er voldsomt undervurderet i forhold til de andre Dredd-tegnere. Personligt elsker jeg hans hyperrealistiske, vanvittige stil. Den anden er Carlos Ezquerra, der sammen med forfatteren John Wagner er kendt som Dredds fædre. Ezquerra tegnede den allerførste Dredd-historie, og den dag i dag tegner han utroligt nok stadig Dredd-historier til 2000 AD-progs.

Det er Ron Smith og Ezquerra, der står for tegningerne i langt hovedparten i dette album, men derudover er der også tre andre tegnere, der kort giver deres besyv med. Nemlig Steve Dillon, kendt som tegneren bag Garth Ennis’ Preacher-tegneserie samt John Cooper, kendt fra Johnny Red og Battle-serierne samt endelig Jose Casanovas, der senere har tegnet en masse forskelligt så som Max-Normal, Robo-hunters og Time Twisters for 2000 AD.

Steve Dillon tegner en ret så hæderlig Dredd. Jeg kan faktisk bedre lide den stil, han lægger for dagen her, end den senere lidt mere cartoon-agtige stil, han bruger i Preacher. John Cooper og Jose Casanovas tegner så lidt til dette album (et par sider hver), at det ikke ville være retfærdigt at sige noget om deres stil ud fra dette.

Ligesom de tidligere The Complete Case Files er denne samling af samme gennemgående høje kvalitet. Alt i alt endnu et solidt album, fyldt med klassisk Judge Dredd.

Judge Dredd: The Complete Case Files 05 er venligst stillet til rådighed af Rebellion.

5 stjerner
Titel: Judge Dredd: The Complete Case Files 06
Forfattere: John Wagner & Alan Grant
Tegnere: Jose Casanovas, John Cooper, Steve Dillon, Carlos Ezquerra & Ron Smith
Forlag, år: Rebellion, 2006
Albumlængde: 278 sider
hvid
Judge Dredd: The Complete Case Files 06 samler historier, der oprindeligt blev udgivet i 2000 AD progs 271-321 (1982-1983)

Anmeldt i nr. 18 | 13/04/2007

Stikord: 2000 AD, Fremtiden

Claus Jacobsen: Redaktør, medstifter af Planet Pulp. Født i det gyldne år 1977, hvor den første Star Wars-film såvel som Sex Pistols’ Never Mind the Bollocks udkom og Elvis døde. Jeg er da heller ikke i stand til at huske tilbage til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg ikke har været voldsomt og overdrevet besat af Star Wars (og sådan startede nørderiet; Phantom Menace har selvfølgelig lagt en dæmper på det kærlighedsforhold). Vokset op i Kliplev, en lille landsby [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.