Nordic Larp-bogen vinder 2012 Diana Jones Award for Excellence in Gaming

1 minuts læsetid

Indianapolis. I forbindelse med den uofficelle start på GenCon 2012 i sidste weekend, blev the Diana Jones Award i forgårs, 15. august (amerikansk tid) uddelt, og for første gang er den gået til et skandinavisk initiativ.

The Diana Jones Award for Excellence in Gaming er gennem de sidste 12 år blevet uddelt ved en åbningsfest i forbindelse med GenCon.

I år er den gået til bogen Nordic Larp, redigeret af Jaakko Stenros og Markus Montola, udgivet af Fëa Livia. Bogen er en kæmpemæssige coffee-table-bog på 320 sider med 250 farvebilleder af forskellig livescenarier og forberedelserne til dem. Bogen fortæller historien om de sidste 20 års udvikling indenfor den nordisk liverollespilsscene gennem en række artikler om 30 forskellige nordiske livescenarier.

Den prestigefyldte Diana Jones Award er en pris, der bliver uddelt med det erklærede formål at “publicly acknowledge excellence in gaming”. Det specielle ved den er, at de nominerede og vinderen bliver valgt af en lukket, anonym dommerkomite, hvor medlemmerne består af folk fra alle områder og niveauer indenfor hele hobby/spil-området.

Formålet med anonymiteten er, at dommergruppen ikke skal kunne påvirkes af industriinteresser Blandt de personer som har valgt at stå frem og selv bekræfte, at de er del af den anonyme dommergruppe er Peter Adkison (grundlæggeren af Wizards of The Coast), John Kovalic (Order of The Stick/Dork Tower-tegneserien) og James Wallis (kendt fra Hogshead Publishing, The Extraordinary Adventures of Baron von Munchausen– og Once Upon a Time-spillene, og en af prisens grundlæggere).

Prisen er blevet uddelt hvert år siden 2000, og dens mærkelige navn stammer fra selve trofæet, der følger med prisen, som er en firesidet, gennemsigtig pyramide af perplex, placeret på en træfod, der indeholder en forbrændt del af Indiana Jones-rollespillet fra TSR, hvor det eneste tilbageværende er teksten “-diana Jones” fra titlen på spillets forside. Alt sammen som symbol på spilindustriens manglende evne til at værdsætte kvalitet frem for økonomiske resultater.

Gennem de sidste år har der været nordiske deltagere blandt de nominerede til Diana Jones Award. I 2010 var Frederik Jensens indierollespil Montsegur 1244 nomineret, og året før, i 2009, var Vi åker Jeep-kollektivet nomineret. Men det er altså første gang, det er lykkedes nogen fra Skandinavien at vinde prisen.

Herfra Planet Pulp vil vi gerne ønske Nordic Larp et stort tillykke med prisen, og vi tillader os at bliver pan-skandinavisk stolte, selvom vores favorit blandt årets nominerede faktisk var Zak Smiths fantastiske og crazy-vilde supplement Vornheim, der trods alt også er lidt skandinavisk ved at være udgivet af finsk-amerikanske Lamentations of The Flame Princess.

Diana Jones Awards side:
http://www.dianajonesaward.org/

Emily Boss Cares takketale (Care modtog prisen for Nordic Larp):
http://nordiclarp.wordpress.com/2012/08/16/nordic-larp-won-the-diana-jones-award/

Nordic Larps hjemmeside om bogen:
http://nordiclarp.wordpress.com/about-the-book/

Vornheim:
http://www.lotfp.com/store/index.php?route=product/product&product_id=67

Claus Jacobsen: Redaktør, medstifter af Planet Pulp. Født i det gyldne år 1977, hvor den første Star Wars-film såvel som Sex Pistols’ Never Mind the Bollocks udkom og Elvis døde. Jeg er da heller ikke i stand til at huske tilbage til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg ikke har været voldsomt og overdrevet besat af Star Wars (og sådan startede nørderiet; Phantom Menace har selvfølgelig lagt en dæmper på det kærlighedsforhold). Vokset op i Kliplev, en lille landsby [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.