Daniel Hvid
Ingen kommentarer

Incredible Change-Bots

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Incredible Change-Bots er en sjov pastiche over Transformers-universet, som man sagtens kan følge med i, uanset om man kender meget til Transformers eller ej.

Incredible Change-BotsEr man helt skudt i robotter, der forvandler sig til diverse maskiner, som jetjagere, lastbiler, motorcykler, helikoptere, eller måske mikroovne (?) er Transformers muligvis ikke en nyhed. De transformerende robotter har eksisteret i lang tid, og der er igennem tiden blevet kogt meget suppe på dem, lige fra actionfigurer til tegnefilm og tegneserier, samt det nyeste skud på stammen: en biograffilm, som kom på DVD for nogle måneder siden.

Derfor er der også god idé i at udgive Incredible Change-Bots, som er en parodi over Transformers-universet. Den lille farvelagte pocketbog på 144 sider er faktisk ganske fornøjelig læsning, uanset om man er meget inde i Transformers-universet eller ej. Man kan sagtens grine over de ting, den åbenlyst gør grin med, og som den er en pastiche over.

Awesomebots og Fantasticons på Electronocybercircuitron

På en fjern planet i det ydre rum, kaldet Electronocybercircuitron, har maskiner udviklet sig til den dominerende livsform. Disse robotter kaldes generelt Incredible Change-Bots, men på planeten er der to “partier” af robotter: de gode Awesomebots, og de onde Fantasticons. Efter en omgang valgfusk, hvor Fantasticons’ leder Shootertron omprogrammerede en lommeregner, så han vandt valget, udbryder der krig, da Awesomebotsenes leder, Big Rig, og hans gruppe af medrobotter ikke vil finde sig i valgsvindel.

Efter flere års krig er Electronocybercircuitron ødelagt, og de to rivaler bliver nødt til at forlade deres planet for at fortsætte et andet sted i universet. Sammen tager de ud for at finde et andet sted, for (forhåbentligt) at afslutte deres evindelige kamp imod hinanden. Da nogle af Awesomebotsene kommer op at diskutere med et par fra Fantasticons, bliver der vildt skyderi, og de bliver nødt til at nødlande – på Jorden (hvor ellers?).

Deres rumskib styrter ned i ørkenen, hvorefter de onde Fantasticons flygter fra vraget, og gemmer sig i en bjerggrotte, hvor de sætter deres nye “hemmelige” hovedkvarter op. De gode Awesomebots bliver tilbage i vraget for at reparere det og finde nye energikilder, da de har brug for energi til at overleve.

De onde og hæren

Der opstår snart ny tumult mellem Awesomebots og Fantasticons, men i mellemtiden har Awesombotsene slået sig sammen med to mennesker, James “Monkeywrench” Hawking og hans søn Jimmy Junior, der tilfældigvis er mekanikere – dette viser sig at være et god ting senere i de mange kampe imellem de to grupper.

Men hvordan får man uanede mængder af energi til sin styrke af robotter? Hvis man var Godzilla vil man nok gå efter det nærmeste atomkraftværk, men der er ingen radioaktive kæmpeøgler i Incredible Change-Bots. De onde Fantasticon får dog hjælp af militæret, som vil gøre alt for at få deres våbenteknologi, så de er giver dem en energikilde, der kan holde hundrede Fantasticons kørende i tusind år!

Det kan de gode Awesomebots ikke hamle op med. Derfor er det nødvendigt for dem at finde en alternativ energikilde og denne findes i regnskoven, hvor de får høstet en masse energi. Men Shootertron og hans kompagnoner har fulgt efter dem, og smadrer deres energi-orbs før de kan bruge dem.

Robot Love

Igennem de mange kampe bliver der afsløret en masse hemmeligheder og en enkelt kærlighedshistorie mellem et par robotter! Da kampen bliver ved med at fortsætte, indser en robot, at det aldrig vil få en ende, så han sprænger sig selv og hele området i luften.

Nogle få robotter overlever den store ulykke, og de bliver enige om at forlade planeten, da de også vil ende med at ødelægge Jorden, som de gjorde med deres egen planet. Men er alle Incredible Change-Bots nu også døde? Hvad med resterne af Shootertron, der ligger begravet under en masse murbrokker? Historien kan fortsætte, men bør den?

Underholdende

Incredible Change-Bots er underholdende læsning, som alle kan følge med i, om man er fan af fjollede robotter eller ej. Der forventes ikke, at man er helt inde i Transformers-universet for at kunne forstå historien og parodien. Det lykkes faktisk ganske glimrende for den lille bog at bygge et troværdigt univers op, som samtidig gør grin med Transformers.

Det er en fin, ganske enkel historie, der gør plads til en masse af humor, som burde få selv de mest seriøse Transformers-fans til at klukke. Selvom tegningerne ikke er de store kunstværker, virker de godt – måske netop på grund af deres “amatørudseende”.

Incredible Change-Bots er venligst stillet til rådighed af Top Shelf Productions.

4 stjerner

Titel: Incredible Change-Bots
Forfatter: Jeffrey Brown
Tegner: Jeffrey Brown
Forlag, år: Top Shelf Productions, 2007
Albumlængde: 144 sider

Anmeldt i nr. 29 | 13/03/2008

Stikord: Pastiche, Robotter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *