Jacob Krogsøe
Ingen kommentarer

Guf til grisebasserne

Guf til grisebasserne
Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Tør du? Sådan lyder overskriften på Det Danske Filminstituts fremvisningsrække ”Extreme Cinema”. Og der er noget at komme efter, når de slår dørene op for en kavalkade af ubehageligheder i perioden fra den 8. til den 31. maj. Vi her på Planet Pulp ville gerne se (og gense) flere af filmene, som hører til blandt det sidste årtis hårdeste værker. På dfi.dk kan man blandt andet læse følgende om et gennemgående tema i filmene:

”Den vestlige civilisation er afgrænset af tre grundlæggende tabuer: incest, mord og kannibalisme. Det er det ækle og modbydelige, som vi ikke vil kendes ved. Måske derfor er det et nødvendigt onde, at kunsten angriber det abjekte, det obskure, det onde, lige på og hårdt, konfronterer os med det. Så det ikke eksploderer eller bare siver ud gennem sprækkerne.”

Så hvis du er i København i maj, er der ingen undskyldning for ikke at troppe op og se nærmere på uhyrlighederne i dette moderne freak show. Læs mere her: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=8500

Planet Pulp har vi anmeldt Martyrs og Antichrist, og du kan være sikker på, at vi nok også med tiden får anmeldt resten af filmene fra ”Extreme Cinema”-serien. Og vi tør faktisk godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>