Filmmusikfredag | Uge 3 | Kickstart Moonraker!

1 minuts læsetid

Fra i dag og fremover bliver fredag ugens faste filmmusikdag på Planet Pulps blog. Her vil vi bruge blogformatet til stort og småt, der relaterer sig til filmmusik, både nyheder, musikbidder og små analyser.

Den første Filmmusikfredag (og mange undskyldninger til Film Score Monthly, der har en fast klumme med nogenlunde samme titel, men dog med andet indhold) skal handle om John Barrys score til Moonraker (1979), som vi anmeldte tilbage i juni 2012, Planet Pulps ”Bond-år”.

Som jeg også redegør for i anmeldelsen af scoret, er Moonraker et af de korteste albums i den serie af remasterede albums med Bond-musik, som EMI udgav tilbage i begyndelsen af 2000’erne. Det skyldes, at albumproducenterne ikke havde adgang til de originale masterbånd, som muligvis slet ikke eksisterer længere.

Moonraker blev nemlig indspillet et andet sted end Barrys andre Bond-scores, nemlig i Frankrig (Barry havde et udestående med de britiske skattemyndigheder, så han kunne ikke arbejde i Storbritannien), hvilket også betyder, at /lydkvaliteten på Moonraker er dårligere end den er på Barrys øvrige Bond-scores.

Nu har James Fitzpatrick fra filmmusikselskabet Tadlow Music iværksat en Kickstarter for at skaffe 25000 pund, som han vil bruge på at genindspille Moonraker-scoret – HELE scoret – med det anerkendte City of Prague Philharmonic Orchestra.

Udgivelsen vil altså ikke bare gøre det komplette Moonraker-score tilgængeligt for fans af Barry og Bond; genindspilningen vil samtidig blive i en markant bedre lydkvalitet.

Moonraker-scoret er et fantastisk Bond-score, hvilket selv det tilgængelige album afslører, men der mangler store dele af scoret på albummet. Derfor vil en komplet udgave af Moonraker være en gave til alle fans af John Barry, og fra min side er der da også blevet hældt 20 pund i Kickstarteren.

I skrivende stund har Kickstarteren indsamlet 19260 ud af de nødvendige 25000 pund, og der er 23 dage tilbage. Lad det hermed være en opfordring til de af Planet Pulps læsere, der kan lide filmmusik! Kickstart Moonraker!

Link: Moonraker New Recording på Kickstarter

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.