Emmerich, Roland

1 minuts læsetid

 

Tysk filminstruktør, manuskriptforfatter og producer, specielt kendt for sine meget spektakulære film. Emmerich blev født i Stuttgart i 1955, og bliver i hjemlandet ofte benævnt ”Den lille Spielberg fra Sindelfingen”, fordi hans film er meget amerikanske af sind.

Emmerich startede sin karriere som indkøber af malerier og skulpturer, og da han startede på filmskolen i München var det på production design-linien. Han skiftede til instruktørlinien, og hans debutfilm The Noah’s Ark Principle åbnede Berlin filmfestivalen i 1984. Filmen blev en stor succes, som blev solgt til mere end 20 lande. Han producerede op igennem 1980’erne film på engelsk i Tyskland i håb om at komme til Hollywood.

Med science fiction-filmen Moon 44 fra 1990 lykkedes dette projekt, og det amerikanske marked fik øjnene op for ham. Samtidig indvarslede filmen det årelange samarbejde med produceren Dean Devlin. Emmerich har sidenhen skabt nogle af de mest amerikanske film, som Hollywood har set i nyere tid med titler som Independence Day (1996) og The Patriot (2000) som de klareste eksempler.

Emmerichs stil, både i form og indhold, er kendetegnet ved de svulstige følelser og de imponerende optrin. Han beskæftiger sig hovedsageligt med de fantastiske genrer, og har stor forståelse for at lade computereffekter og mere klassiske special effects gå op i en højere enhed, samtidig med at han har en nærmest barnagtig glæde ved filmmediet, som eksempelvis også ses hos Steven Spielberg.

Film af Roland Emmerich, der er anmeldt på Planet Pulp:

Independence Day (1996)

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.