Decoys 2: Alien Seduction

7 minutters læsetid

Decoys 2: Alien Seduction“Jammerligt” fristes man til at sige, men helt så enkelt forholder det sig ikke med Jeffery Scott Landos efterfølger til den canadiske Decoys (2004). Decoys 2: Alien Seduction (2007) er nemlig mindst lige så dårlig som etterens omdømme, men det er faktisk ganske svært ikke bare at blive en lille bitte smule underholdt af det afsindigt fladpandede koncept. Lad mig kort ridse handlingen op.

Storbarmede blondinerumvæsner

I den første film måtte Luke Callahan (Corey Sevier) se sine venner og kæreste blive omdannet til føde for energihungrende aliens, der invaderede deres college campus. Rumvæsnerne kom fra en døende planet, og de havde behov for at formere sig. Det kunne kun ske ved, at de lagde æg i deres ofre under noget, der, i menneskelig sammenhæng, minder om et samleje.

Disse rumvæsner var i stand til at antage en hvilken som helst skikkelse, de ønskede, og da de tilmed kunne aflæse hankønsvæsners inderste fantasier, blev det i form af storbarmede blondiner, at rumvæsnerne huserede på campus. Desværre for de unge mænd, frigav rumvæsnerne en så stærk kulde under forplantningen, at de fleste ikke overlevede. Surt, for ellers må man sige at rumvæsnerne gjorde det så behageligt for deres ofre som muligt.

Luke var the last man standing, og nu er der gået et par år. Han er blevet en forbitret master-studerende, der har specialiseret sig i evolutionær biologi. Hændelserne i den første film er dog ikke gået helt ubemærket hen, for Luke har været under opsyn og medicinering lige siden.

Hans psykolog, Dr. Alana Geisner (Dina Meyer), betragter Luke som en paranoid stakkel, der ser blonde aliens bag hvert hushjørne, og det skal da også vise sig, at Luke får lov at lege drengen, der råbte ulv et par gange, før folk vitterligt fatter, at rumvæsnerne er vendt tilbage.

The Bimbos Are Back

Girl trouble
Girl trouble.

For naturligvis er rumvæsnerne vendt tilbage, og de er fortsat anført af blondinevæsnet, der på Jorden går under navnet Constance Snowden (Kim Poirier). Der går imidlertid noget tid, før båndet knyttes mellem den første og anden film, for først skal toerens egentlige hovedpersoner introduceres. Luke er nemlig først og fremmest en central birolle.

Vores hovedpersoner er således en gruppe helt unge mænd, der en aften på deres dorm beslutter, at de må tage sagerne i egen hånd. De har ganske enkelt fået for lidt sex, så derfor laver de en pagt om at afgøre, hvem der kan få mest på den dumme, inden alle tager hjem på juleferie i slutningen af ugen.

Professor Erwin Buckton (Tobin Bell)
Professor Erwin Buckton (Tobin Bell).

Drengene er alle en flok højpotente, storskrydende teens. Den eneste der skiller sig ud fra gruppen er Sam (Tyler Johnston), der er lidt genert og ved siden af. Han har eksempelvis også pigeveninden Stephanie (Kailin See), hvilket gør ham til omtrent den af drengene, der har haft mest kontakt med det andet køn.

Nu kræver det jo ikke så meget fantasi at forestille sig, hvordan kombinationen af storbarmede, sexvillige aliens og en flok teenagedrenge, der har sat sig for at score mest muligt inden jul, går i spænd. Det fører da også ret hurtigt til det første intime møde mellem de to parter, men den stakkels teen ender ud som stivfrossent offer.

What's your pleasure?
What’s your pleasure?

Snart står det klart for drengene, at et eller andet er på færde på campus. Her kommer gruppens computernørd ind i billedet, for heldigvis lavede drengene den aftale, at alle deres scoringer skulle dokumenteres med mobiltelefonen. Derfor har vennernes nørd fået rigget sin computer til, så de kan streame direkte fra telefonerne og hjem på vennernes værelse. Her får de sig alle lidt af en overraskelse, da de ser en af rumvæsnerne i aktion, og så er gode råd dyre, for hvad fanden skal de nu stille op?

Plottet får lov at udvikle sig en smule videre herfra, og Luke får da også lejlighed til at slutte sig til gruppen – nu i rollen som rutineret veteran, der har prøvet at slås mod barmfagre aliens før. Vi bliver da heller ikke snydt for en romance mellem Sam og Stephanie, såvel som et utal af stereotype campusbegivenheder som fadølsfest og sovesalssex.

Tongue in cheek

Drengene
Drengene.

Skulle plottet i Decoys 2: Alien Seduction lyde en smule bekendt, skyldes det ikke alene, at det er en toer. Handlingen kan nemlig bedst beskrives som en besynderlig bastard, opstået gennem krydsningen af American Pie (1999) og hvilken som helst af Invasion of the Body Snatchers-filmene.

Og så kan det begynde igen
Og så kan det begynde igen.

Det lyder jo unægtelig temmelig tåbeligt, og det er det bestemt også. Faktisk er Decoys 2 ualmindeligt dum, og det værste er næsten, at den så udmærket er klar over det. Alt er holdt i en tongue in cheek-tone, der først helt hen imod slutningen afløses af et mere oprigtigt forsøg på suspense.

Der er naturligvis masser af forsøg på stemningsopbygning undervejs, og navnlig spiller manuskriptforfatter Tom Berry paranoia-kortet rigtig mange gange. I mere end bare et par scener bliver en knægt konfronteret med en særdeles villig pige – spørgsmålet er bare om hun er “ægte” eller en psykopatisk alien. De fleste af disse scener er alt andet end elegant udførte, og faktisk særdeles pinlige, men det er netop i denne pinlighed, en del af underholdningsværdien opstår.

Griner af, ikke med, filmen

Dr. Alana Geisner (Dina Meyer)
Dr. Alana Geisner (Dina Meyer).

Decoys 2 er helt sikkert jævnt underholdende, men det skyldes ene og alene det faktum, at man griner af, ikke med, filmen. De fleste jokes og horrorsekvenser falder igennem med et brag. Man sidder derfor tilbage med en besynderlig fornemmelse af at se en uhyggeligt dyr amatørproduktion, hvilket man sådan set ikke kan kalde filmen.

Instruktøren, Jeffery Scott Lando, havde allerede tre genrefilm bag sig, da han indspillede sin fortsættelse til Decoys, og her skal det endda indskydes, at to af disse var rendyrkede alien invasion-film! Genremæssigt var Lando altså helt og aldeles på hjemmebane, men det kan bestemt ikke mærkes.

Den plagede helt Luke Callahan (Corey Sevier)
Den plagede helt Luke Callahan (Corey Sevier).

Det samme gør sig gældende for de mere etablerede skuespillere, der medvirker i Decoys 2: Alien Seduction. Den opkogte stemning må på en eller anden måde have sat sig på holdet, for både Tobin Bell i rollen som universitetsprofessor og Dina Meyer i rollen som psykolog, leverer halvhjertede præstationer med stedvist hysterisk overspil. Begge har i øvrigt fået deres navne uløseligt knyttet til Saw-serien, hvor de vel til dato begge har oplevet deres største succes.

Det hujende slæng teens, der medvirker i filmen har ikke meget med skuespil at gøre. Tænder du på pinagtige scener, leveres de i rigt mål takket være denne gruppe. Navnlig pseudosexscenerne med rumvæsnerne får lov at udvikle sig udi det tåkrummende, hvilket ikke mindst skyldes, at de fleste af damerne, der spiller aliens, blev castet på grund af deres fysiske fortrin, ikke deres evner som fortolkere af rumvæsners indre sjæleliv.

Udmærkede effekter

Rummonster nr. 1
Rummonster nr. 1.

Effekterne i Decoys 2 er i øvrigt ganske fine. Når rumvæsnerne ikke optræder i bimboskikkelse, er de noget, der allermest minder om et ublu rip-off af H. R. Gigers Aliens, men det ser godt ud uanset hvad. Nu vi er ved rumvæsnerne og deres ægte form, er der tilsyneladende nogle logiske brist i forhold til deres evner.

I kvindeform er rumvæsnerne frygtsomme og en smule sårbare, men samtidig er de enormt hurtige og måske endda også stærkere end et menneske. Det bliver de i hvert fald så snart de smider forklædningen, for så bliver de til med et superstærke og menneskene langt overlegne. Hvordan det præcis hænger sammen, ved jeg ikke, og det er jo nok også i virkeligheden noget pjat, man ikke skal overveje nærmere.

Mange inspirationskilder

... men jeg er ikke et rumvæsen!
… men jeg er ikke et rumvæsen!

Decoys 2: Alien Seduction er som sagt en film der faktisk er jævnt underholdende. Ikke underholdende på nogen synderligt anbefalelsesværdig måde, men set i forhold til så mange andre dårlige gysere, har den i høj grad den ufrivillige underholdningsværdi som andre produktioner savner.

Filmen indskriver sig helt klart i samme boldgade som Tremors (1990) og den nyere Slither (2006), der også handler om invaderende rumvæsner. Den helt store inspirationskilde er utvivlsomt Species-filmene, men samtidig svæver der en underlig stemning af spoof over hele produktionen, og betragter man Decoys 2 nøjere, kunne man godt se den som en parodi på Aliens-filmene såvel som de allerede nævnte Invasion of the Body Snatchers-film.

Rummonster nr. 2
Rummonster nr. 2.

I hvor høj grad det er tiltænkt, er svært at afgøre. For førstnævnte films vedkommende kunne det også bare dreje sig om visuelle lån – navnlig i de afsluttende scener – men på den anden side kunne der ligge mere i det.

Bedøm selv. Decoys 2: Alien Seduction er komplet og aldeles tåbeligt enøjet pjank, der egner sig fint til tømmermændsunderholdning og lejefilm. Køb endelig ikke skidtet, men er du i humør til plat monsterfilm, når du står hos din lokale udlejer næste gang, kunne det da godt være, Decoys 2 var værd at overveje.

Decoys 2: Alien Seduction er venligst stillet til rådighed af Pan Vision.

2 stjerner

Titel: Decoys 2: Alien Seduction
Dansk titel: Decoys II: Alien Seduction
Andre titler: Decoys II, Decoys: The Second Seduction, Todes-Date 2
Instruktør: Jeffery Scott Lando
Manuskript: Tom Berry (historien), Miguel Tejada-Flores (script)
Cast: Corey Sevier (Luke Callahan), Tyler Johnston (Sam Compton), Kailin See (Stephanie Baxter), Kim Poirier (Constance Snowden), Dina Meyer (Dr. Alana Geisner), Tobin Bell (Professor Erwin Buckton), Reamonn Joshee (Henry Robbins), Ryan Ash (Peter Brunson), Brad Goddard (Nick Dean)
Producere: Lorenz Augustin (line producer), Franco Battista (producer), Douglas Berquist (co-producer), Tom Berry (executive producer)
Foto: John Spooner
Musik: Steve London
Spilletid: 94 minutter
Aspect ratio: 1.78:1
Lyd: Dolby Digital
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk
Produktionsland, år: Canada, 2007
Produktionsselskaber: Alian Girls Films, Decoys Production
Distributør (DVD): Pan Vision (DK)
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 30 | 13/04/2008

Stikord: 2’er, Alien Invasion, Fortsættelse, Rip-off, So Bad It’s Good

Skriv et svar

Your email address will not be published.