Comfort Zone

1 minuts læsetid

Comfort Zone. Dér hvor du har det bedst. Både på jobbet og i hjemmet. Dér hvor du føler dig tryg, og dér hvor du ikke blive ubehageligt overrasket.

Det kan være på en bestemt stol i kantinen, når man ser Aliens for 117. gang eller når man har sin halve time på tønden sammen med en god bog. Comfort Zone er også de faste rutiner, traditioner og de ting, man helst ikke vil have, der skal laves om på.

Forskellige mennesker har forskellige Comfort Zones, og for nogen betyder de ikke meget. Det er dem, der konstant skifter job, kærester og underbukser. Og dem der rejser Jorden rundt konstant i jagten på noget nyt. Eller måske er netop rodløsheden deres Comfort Zone. Jeg er den type, der har MEGET brug for Comfort Zones – nogle vil måske kalde det OCD, men hvad ved de om det?

Der er noget betryggende ved at have faste rammer og ved at vende tilbage til steder, ting, personer eller fortællinger, som man kender godt. Der er ikke de store overraskelser, men man føler sig næsten altid godt tilpas. Man ser de samme film, laver den samme mad og drikker de samme øl med de samme mennesker. Lige nu hopper jeg med begge ben ud af min Salvatore Comfort Zone! Jeg har over de sidste par år genlæst alle hans bøger om Drizzt og Co. – for dem der ikke ved hvem Drizzt er kan man læse denne anmeldelse.

De fleste af bøgerne har jeg læst fem gange, men nogle “kun” tre. Så nu har jeg netop læst sidste side af The Two Swords, som udkom tilbage i 2004. Og så er det, at det ukendte venter på mig: På min boghylde står der hele tre Drizzt-romaner, jeg ikke har læst, fordi, og ja, jeg er en nørd, liiige skulle genlæse de gamle, før jeg kastede mig over de nye.

Første skridt bliver The Orc King, så følger The Pirate King og til sidste The Ghost King. Ja, one small step for man, one giant leap for Jacob Krogsøe. Og når jeg er færdige med dem er der allerede flere nye på vej!

Farvel Comfort Zone, goddag nye fortællinger. Vi ses på den anden side!

Jacob Krogsøe

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.