Bruised And Satisfied

2 minutters læsetid
Bruised and Satisfied

Århusianske Defectors er tilbage i topform! Intet mindre. Det er efterhånden nogle år siden, vi sidst har fået et albumudspil fra de århusianske garagerockere, men det har været værd at vente, for Defectors er virkelig tændte og fremme i skoene på Bruised And Satisfied.

Bevidst corny

Bruised and Satisfied er delt op i to afdelinger. De første syv numre er horror-rock, der med titler som “Creepy Crawl”, “Dancing Ghouls” og “I Want Blood” nemt kunne være den musikalske ledsagelse til en gammel, billigt produceret gyserfilm. Det der gør numrene særligt horroragtige er lyden og teksterne, som er en hyldest til et gyserunivers befolket af zombier, ghouls, vampyrer, gale videnskabsmænd, spøgelser og øksemordere, hvor alle mennesker hjemsøges af mareridt, paranoia og vanvid.

Musikalsk befinder vi os i et retrounivers, hvor garage, surf og psychobilly koges sammen til denne særdeles festlige omgang. Der er skruet helt op for rumklang såvel som tremolo på alle instrumenter, og keyboardspiller Martin Budde har fundet frem til den mest overstyrende orgellyd, man har hørt i lang tid. Det vibrerende orgel suppleres med diverse andre gyseragtige lydeffekter frembragt af thereminer og andre sære instrumenter.

Selvfølgelig er det en ekstrem corny musik, Defectors præsenterer os for i disse første syv numre på Bruised and Satisfied. Men man må gå ud fra, det corny er et ideal Defectors efterstræber. Selve Defectors logo med splatbogstaver og bandmedlemmernes kunstnernavne, der bl.a. tæller Yeah! på trommer og Hell-Eye på bas, fortæller om bandets forkærlighed for det corny og overdrevne. Defectors er vel også det band i den nordiske garagerockfamilie, der mest bevidst fremelsker et corny udtryk.

Medrivende rock ’n’ roll

De sidste seks numre er uforfalsket, energisk højoktan garagerock. Det er virkelig festorienteret, lyttevenlig og medrivende rock ’n’ roll, Defectors hiver op ad skuffen her. Man kan ikke lade være med at sammenligne disse numre lidt med Defectors svenske kolleger i The Hives, da Hives også er udstyret med orgel og spiller i samme høje tempo.

Desuden er der også et vist sammenfald mellem den måde, Mort Harder fra Defectors og Howlin Pelle Almqvist fra The Hives synger. Her hører sammenligningen også op. Defectors kører et meget mere råt og kompromisløst lydbillede end deres svenske kolleger.

Defectors sætter gang i festen med nummeret “Gettin it on”, der er en hyldest til det at feste og slå sig løs. De andre numre er i samme skuffe. Særligt skal også fremhæves “Fuck you ’cause you’re lookin’ good”. Titlen fortæller meget godt hvad nummeret handler om, men musikken er også vanvittigt fedt samspil mellem hele bandet og især en god udveksling mellem guitar og keyboard.

Lille mesterværk

Med Bruised and Satisfied har Defectors begået et lille mesterværk af en skive. Der er ikke et overflødigt nummer på pladen og der er virkelig gang i den hele vejen igennem. Det er en ret sjov idé at have både et gyser- og et festtema på pladen, og holde numrene adskilte, hvor mange nok ville falde for fristelsen til at blande sangene.

Bruised and Satisfied får på den måde et lidt konceptagtigt skær over sig, hvilket ikke gør det fjerneste, men til gengæld viser, at Defectors er et band med en stor spændvidde, der mestrer flere forskellige måder at skrive og spille musik på. Herfra skal der lyde de varmeste anbefalinger af pladen. Se at få fat på den og styrk den danske garagerock ved at komme til Defectors koncerter.

Bruised And Satisfied er venligst stillet til rådighed af Bad Afro Records.

Nummerliste:
1. Welcome All Sinners (1:23)
2. Creepy Crawl (3:11)
3. Dancing Ghouls (3:59)
4. Resurrection (4:08)
5. Bruised And Satisfied (4:53)
6. The Final Thrill (3:37)
7. I Want Blood (1:31)
8. Gettin It On (2:35)
9. Lose It (2:22)
10. Love Is Evol (2:53)
11. Fuck You ‘Cause You´re Lookin Good (1:27)
12. You Better (2:25)
13. Baby When You’re Gone (3:40)

Total spilletid: 37:39

5 stjerner
Titel: Bruised And Satisfied
Kunstner: The Defectors
Producer: The Defectors
Udgivet: 2007
Label: Bad Afro Records

Anmeldt i nr. 18 | 13/04/2007

Skriv et svar

Your email address will not be published.