The Walking Dead Volume 9: Here We Remain

3 minutters læsetid
The Walking Dead Volume 9: Here We Remain

Det første hæfte i The Walking Dead udkom tilbage i oktober 2003. Det er nu lidt over fem år siden, og serien, der har nået sit hæfte nr. 54, er samlet i indtil videre ni bind.

I det forrige bind, Made to Suffer, førte forfatteren Robert Kirkman både sine hovedpersoner og læseren ud over afgrunden. Alt hvad der kunne gå galt, gik galt, og samtidig fjernede Kirkman, som en kynisk bøddel, den ene hovedperson efter den anden. Ja, efter endt gennemlæsning var jeg faktisk i tvivl om serien overhovedet kunne fortsætte, og på et mere personligt plan var jeg blevet fuldstændig rystet. Her var der tale om en blanding af personal og survival horror i sin mest modbydelige form. Ikke nok med at Ricks bedste ven blev dræbt, nej, også hans kone og deres lille spædbarn blev brutalt slagtet. Min grænse var overskredet, men Kirkman gør ikke tingene uden grund.

Hvis man finder det første bind i serien frem, Days Gone Bye, vil man i forordet finde informationer, som gør, at nedbruddet i Made to suffer giver ”god” mening. For man skal huske på, at The Walking Dead ikke er tænkt som familieunderholdning, men mere som en rejse ind i forfaldet og den måde mennesker, tackler dette på:

”With The Walking Dead I want to explore how people deal with extreme situations and how these events CHANGE them. I’m in this for the long haul. You guys are going to get to see Rick change and mature to the point that when you look back on this book you won’t even recognize him”.

En episk horrorfortælling

Som Kirkman skriver, er The Walking Dead en episk fortælling om individets kamp og udviklingen i en verden, der for alvor er gået i hundene. Individet er et nøgleord, når man prøver at forstå, hvorfor serien er så god, og hvorfor den er så rørende. Vi har fulgt Rick, og hans familie igennem ild og vand, og netop som det så godt ud, så skete det værst tænkelige. Det har hele tiden luret i baggrunden, men man – og Rick – har ikke troet på, at det ville ske. Her ser man, hvorledes Kirkman er en meget dygtig forfatter, der skaber en dyb relation mellem sin læser og sin hovedperson, og det er godt gjort i en fiktiv virkelighed befolket af zombier.

Handlingen i Here We Remain starter, hvor vi forlod vores ”helte” i Made to Suffer. Rick og sønnen Carl er to Paller alene i verden. Deres fundament, både fysisk og psykisk, er smadret, og sammen må de forsøge at overleve. Rick er dog hårdt såret, og Carl må træde i karakter. Snart finder vi ud af, at alle uhyrlighederne har resulteret i, at Rick har fået en mindre psykose, mens Carl mere opfører sig som en mand end en lille dreng. Heldigvis dukker der en person op, som de ikke vidste var i live, og sammen finder de flere overlevende. Trekløveret møder en gruppe mennesker, som har noget ganske spændende at fortælle, og mere vil jeg ikke røbe af handlingen her.

Den modbydelige handling i fokus frem for stilen

Charlie Adlards tegninger er af vanlig høj standard. De er enkle og effektive, og Adlard har god sans for timing i sine illustrationer. Når der ikke sker noget, ser vi store, stemningsfulde billeder, der kan strække sig over halve sider, mens der i actionsekvenserne benyttes mange billeder per side for at understrege tempo. Men som det er tilfældet med alle bind i The Walking Dead er det ikke tegningerne, der er det vigtigste. Derfor klæder det fortællingen godt med de til tider anonyme sort/hvide tegninger. Det skal dog siges, at Adlard leverer, når vi med jævne mellemrum møder zombier, som han formår at skildre både ganske modbydeligt og troværdigt.

Hyggeligt intermezzo

Here We Remain kan ses som et lille intermezzo i den store fortælling. Det er en naturlig konsekvens efter hvad der skete i det foregående bind, og det er faktisk ganske behageligt med et (den store handling taget i betragtning ) mere stille og eftertænksomt bind, hvor man som tilskuer får tid til, at se, hvilke konsekvenser vores kære Rick bliver konfronteret med. Det er et psykologisk tungt bind, hvor specielt Ricks psykose er helt eminent formidlet, og samtidig er der vigtige elementer, der peger frem i handlingen, som jeg glæder mig til at se blive fulgt op på i de kommende bind.

4 stjerner
Titel: Here We Remain
Seriens titel: The Walking Dead
Tegner: Charlie Adlard
Forfatter: Robert Kirkman
Albumlængde: 130 sider
hvid
Udkom i USA i 6 hæfter i 2008, og i samlet udgave 2009 på forlaget Image Comics.

Anmeldt i nr. 40 | 13/02/2009

Stikord: Postapokalyptika, Survival Horror, Zombier

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.