Zombie City 1: De dødes by

2 minutters læsetid
Zombie City 1: De dødes by

Når jeg siger lixtal 16, siger I ”børnebog”. Når jeg siger zombie, siger I ”toppen af poppen”. Og når jeg siger Benni Bødker, siger I ”produktiv genreforfatter”.

Bødkers zombie-serie

Zombie City er Benny Bødkers nyeste serie, som kommer til at tælle fire bind, hvor af de første to, De dødes by (2013) og Alene i mørket (2013), er udkommet. Bind tre og fire, Under jorden og De levendes land, udkommer i 2014.

De dødes bind er fordelt på seks kapitler og 44 sider. Derudover er der fine illustrationer af Simon Bukhave, og de to fortsætter deres gode samarbejder fra eksempelvis Infernus-serien. Bogen er udkommet på Bødkers eget forlag Corto.

Jeg kommer ikke udenom, at jeg synes, jeg er blevet gammel: Zombier i en rendyrket børnebog, men stadig en zombiefortælling, hvor de levende dør og de døde går igen. Det er et godt tegn på hvor populær, zombien er blevet, og som sådan er de De dødes by en ganske underholdende bog, også for de voksne læsere – og da den kun tager omkring 10 minutter at læse, er den perfekt til en tur på tønden.

Gammelklog?

Man kan så, som forældre, sætte spørgsmålstegn ved, om ungerne skal læse den type bøger? Men der er sket meget, og ungerne er allerede stopfordret med zombier, selv de helt små, men er det så en undskyldning for at lade dem se eller vise mere?

Bødkers fortælling er på sin vis ganske grum, på trods af, at den er pakket ind i et meget børnevenligt sprog. Jeg vil ikke anbefale bogen til børn under ti år, da den har aspekter, som kan åbne op for dårlige drømme. Og det er ikke for at lyde som en gammelklog ”moralens vogter”.

Når det er sagt, så vil Bødkers serie være en lille guldgrube for de unge drenge og kan fungere ganske godt som en introduktion til horrorgenren og zombiemyten – en myte, som efterhånden også snart kunne trænge til en ansigtsløftning eller en tur op i kassen på loftet, da der efterhånden er zombier overalt. Men derfor kan jeg også godt forstå, at Bødker er hoppet med på vognen: der er penge i skidtet.

Den simple handling

Bogens hovedperson er Chris. Han tror, at han er Palle alene i verden. Hvad hans baggrund er beskrives ikke, og byen er ”bare” en tilfældig storby – som sådan et arketypisk zombietræk. Chris finder lidt mad, og det viser sig, at han ”normalt” holder til i en bunker. Så kommer der zombier, og Chris får følgeskab af pigen Lea. Så er der lidt action, lidt flugt og lidt nedtur.

Som sådan er De dødes by en stramt fortalt lille sag, hvor tonen for serien slås an. I de kommende bind vil det så blive spændende at se, om Bødker tilføjer zombiemyten noget nyt eller om han ”bare” bruger fra nærmest uudtømmelige reservoir af zombiedetaljer.

Zombie City 1: De dødes by er venligst stillet til rådighed af Forlaget Corto.

3 stjerner
Titel: De dødes by
Serie: Zombie City
Forfatter: Benni Bødker
Illustrationer: Simon Bukhave
Forlag, år: Corto, 2013
Format: Softcover
Sideantal: 44

Anmeldt i nr. 97 | 13/11/2013

Stikord: Zombier

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

1 Comment

Skriv et svar

Your email address will not be published.