Gemini 6: Det Trettende Tegn

2 minutters læsetid
Gemini 6: Det Trettende Tegn

Gemini 6: Det Trettende Tegn er sidste bind i serien fra Munkholt, Finderup og Gabel og er udgivet samtidig med bind 5. Der er i skrivende stund ikke planlagt flere udgivelser i serien.

Jagten på Det Trettende Tegn

Så er der dømt afslutning på fortællingen om de to forbyttede tvillingepiger Aike og Veronika, der kommer fra totalt modsatte verdener i samme univers. Deres sammenhold og magiske evner har sendt dem gennem en del udfordringer i deres kamp for at komme hjem. De har haft fingrene i tolv magiske tegn, men manglet det trettende.

De er stødt på mørkets hersker, Dæmonfyrsten, og hans tre børn (Spinoza, rockstjernen Dante og lille Helene), de har reddet og indimellem ikke kunnet redde mange andre, forbyttede børn og deres tillid er blevet testet a mange omgange.

Bind 5, Dødens Symfoni, endte med en blødgjort Aike, der tog Dæmonfyrstens mindste datter, Helene, til sig efter Spinozas død – men var det nu klogt? Veronika var ikke imponeret.

Dette bind begynder i Tusmørkely. Helene og pigernes plan om at overvinde hendes far er stadig i spil, og der bliver også tid til et besøg i Bogkrypten, et gensyn med bandet Helios Engle, de magiske armbånd og Muren.

De får – uden at afsløre for meget – virkelig alle sider af Helene og hendes far at se, og det er ikke spor kønt, men ren gyser. Ligesom intet i Gemini-universet er enkelt eller simpelt, er den sidste del af pigernes rejse i høj grad kompleks og byder på mange twists inden historien finder sin afslutning.

Ingen spoilers på falderebet

Spoilers vil jeg undgå, da afslutningen bør nydes uden afsløringer, hvis din teenager/tween har fulgt med i serien. Der mangler dog ikke hverken action, bloddryppende alvor, dødelige konsekvenser eller kampe på livet, nu hvor tvillingepigernes mission nærmer sig afslutningen.

Jeg vil tro at de færreste, der har fulgt med i og nydt serien, vil sidde skuffet tilbage efter dette sidste bind – karaktererne har været gennemførte og interessante fra start til slut, og deres dilemmaer har været tilpas medrivende og udfordrende for en læser i tween/teenagealderen.

Udviklingen er gået fra spøjs magi og sære universer til fæle, mentale monstre og udfordringer samt usædvanligt dystre omgivelser. Også stregen har udviklet sig til kulsort, farlig og næsten urovækkende.

Stærke kræfter bag en stærk idé

Hvad jeg helt konsekvent har sagt om hvert af Gemini-seriens tidligere bind, kan jeg kun gentage om afslutningen – det er fantastisk kvalitet, original og relevant fortællestil og en tiltrængt udfordring indenfor dansk litteratur til yngre teenager og tweens. Kender du sådan én, der ikke lige ved, hvad de skal gå i gang med eller ikke er til Harry Potter, så er Gemini-serien et oplagt forslag fra mig.

Som en ekstra bonus har i hvert fald undertegnede, og sikkert også andre, der nyder en sikker, interessant tegneseriestreg nydt at lære Lars Gabels arbejde nærmere at kende. Jo mere serien udviklede sig, har Finderup og Munkholt tilsyneladende ladet Gabel få frit spil, og det virker. For de voksne læsere er hans streg forrygende, og man glæder sig til at se mere fra ham.

Det er en historie, der benytter elementer fra graphic novels og tegneserie, romaner og rollespil som fortællemiddel og med tre fortællere. Det kan være en svær nok opgave at få alt til at gå op i en højere enhed, men her er det lykkedes i en sådan grad at Gemini-serien nok skal gå hen og blive en kendt klassiker med tiden. Herfra skal der lyde en varm anbefaling om at sende din tween eller teenager ombord i serien.

Gemini 6: Det Trettende Tegn er venligst stillet til rådighed af Gyldendal.

5 stjerner
Titel: Gemini 5 – Det Trettende Tegn
Forfattere: Mette Finderup og Thomas Munkholt
Illustrator: Lars Gabel
Forlag, år: Gyldendal, 2012
Format: Hardcover
Sideantal: 93

Anmeldt i nr. 81 | 13/07/2012

Stikord: Fantasy

NN er tidligere skribent for Planet Pulp, men har af personlige årsager bedt redaktionen om at anonymisere sine indlæg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.