Gemini 5: Dødens Symfoni

2 minutters læsetid
Gemini 5: Dødens Symfoni

Femte Gemini-udspil fra Finderup og Munkholt er udgivet samtidig med sjette og sidste bind i den unikke serie for børn og unge fra 12 år. Der er i skrivende stund ikke planlagt yderligere udgivelser i serien.

Hvem skal arve magten?

I seriens bog 5, Dødens Symfoni, fortsætter pigerne Aike og Veronikas kamp med Dæmonfyrsten, hvis plan er at ødelægge universet – eller måske rettere deres kamp med hans tre børn, der nu strides drabeligt om at være eneste arving til magten.

Vi starter denne gang i Tusmørkely, hvor pigerne finder både Veronikas og Zoros familier samt de mange forbyttede børn – alle spærret inde bure. Familierne kender intet til de to modsatte verdener, og Veronikas mormor kan fortælle hende, at Veronikas magiske evner er større end andres, hvis blot hun stoler på dem.

Dæmonfyrstens datter, Helene, følges med pigerne, og hun besidder kraftfuld stjernemagi, der måske kan hjælpe pigerne. Hun er nu nødt til at kæmpe for sit liv, da søster Spinoza ikke har tænkt sig at lade Helene så i vejen for magt-arven. Oven i hatten melder deres bror, rockstjernen Dante sig ind i kampen.

Hjem til Solsiden for en stund

Imens finder Aike og Veronika gennem et hul en vej tilbage til Aikes hjemland, Solsiden, hvor de straks opsøger hendes opfinder-far. De vil have ham til at lave flere Qvarks og andre redskaber til deres mission om at overvinde Dæmonfyrsten.

Endnu en gang sker der masser af ting for pigerne og deres omgivelser – Spinoza bruger fortsat sine evner til at omdanne sig til slibrige monstre. Det sære Kor, som vi har mødt tidligere i serien, vender nu tilbage og spiser Dantes magt, hvilket sender Spinozas vrede i selvsving. Om alle Dæmonfyrstens børn overlever i denne femte bog skal ikke afsløres her, men action og dilemmaer er der ikke mangel på.

Igen udfordrende streg og fortælling for børn og unge

Lars Gabels illustrationer holder i den grad standarden fra de tidligere bind. De bliver mere og mere detaljerede og vanvittigt dystre i takt med den uhyggelige verden og fortæller endnu en gang mindst halvdelen af historien. Igen får hans streg gjort én nysgerrig efter at se mere fra hans hånd, nu hvor Gemini-serien nærmer sig sin afslutning.

Det samme gælder Finderup og Munkholts historie. Den er gennemført og effektivt blandet med Gabels illustrerende dele af fortællingen og giver de yngre teenagere en unik, udfordrende historie og spændende karakterer. Fortsat en fornøjelse, at de to har holdt fast i konceptet og dermed givet børn og unge et udfordrende alternativ, når det gælder dansk fantasylitteratur.

Gemini 5: Dødens Symfoni er venligst stillet til rådighed af Gyldendal.

5 stjerner
Titel: Gemini 5 – Dødens Symfoni
Forfattere: Mette Finderup og Thomas Munkholt
Illustrator: Lars Gabel
Forlag, år: Gyldendal, 2012
Format: Hardcover
Sideantal: 93

Anmeldt i nr. 81 | 13/07/2012

Stikord: Fantasy

NN er tidligere skribent for Planet Pulp, men har af personlige årsager bedt redaktionen om at anonymisere sine indlæg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.