Gemini 4: Skyggedæmonens Datter

1 minuts læsetid
Gemini 4 - Skyggedæmonens Datter

Gemini 4 – Skyggedæmonens Datter er fjerde bind i serien om Gemini-pigerne, som er planlagt til at rumme seks bind i alt. I modsætning til tredje bind, byder dette bind ikke på et resumé, da bind tre – Drengen fra Stjernerne – og dette bind er udgivet samtidig.
hvid

Så var der lige det der med tilliden…

Aike og Veronika befinder sig i Tusmørkely og er nu i selskab med drengen Aidan, som på mærkelig vis kan føle sig vej til sin “tvilling”, Zoros , fra sit fangenskab inde i Muren, der adskiller de to verdener, Tusmørkely og Solsiden. Pigerne har sat sig for at befri alle de børn, der er fanget i Muren ved hjælp af blandt andet Veronikas ene, sidste magiske kort og Aikes Qvark, som man kan læse mere om i foregående bind.

Nu skal pigerne og drengen Aidan, som de har reddet, beslutte, om de kan vise en lille, uskyldigt udseende pige, der viser sig at være Dantes søster, blind tillid. Pigen, Helene, er i besiddelse af alle Veronikas magikort undtagen ét, som hun kræver, at Veronika udleverer, hvis Helene skal hjælpe pigerne og Aidan ind i Muren for at befri børnene og ikke mindst ud af Muren igen.

Ved hjælp af magien lykkes det at komme ind, og de træder som todimensionelle, flade figurer nu ind i det aparte univers, der kaldes Muren, og Helene fortæller om sin familie og sit – tilsyneladende – anstrengte forhold til dem. Herfra udvikler historien sig til gensyn med Helios Engle, en konfrontation med Skyggedæmonen og det store spørgsmål, om Helene egentlig er til at stole på trods hendes magiske hjælp.

En streg, der skal holdes øje med

Kombinationen Finderup og Munkholt iblandet Lars Gabel er én, der går op i en højere enhed og gør en nysgerrig efter mere. Ikke mindst visuelt. Lars Gabels illustrationer bliver bare bedre og bedre for hvert bind – de er syrede og smukke på samme tid og velegnet til aldersgruppen, samtidig med at enhver voksen med den mindste glæde ved tegneserier og graphic novels vil kunne nyde tegningerne i denne serie.

Den konsekvent kompetente historiefortælling i serien gør, at Gabel i dette bind virkelig får lov til at lege igennem med dimensioner, slibrige, klæbende skygger og abstrakte, visuelle temaer. Gør dig selv en tjeneste og bladr dem igennem hos den nærmeste boghandel, for med arbejdet med denne serie har Gabel definitivt vist sig som én, hvis navn man bør holde skarpt udkig efter fremover.

Gemini 4: Skyggedæmonens Datter er venligst stillet til rådighed af Forlaget Gyldendal.

5 stjerner
Titel: Gemini 4: Skyggedæmonens Datter
Forfattere: Mette Finderup og Thomas Munkholt
Illustrator: Lars Gabel
Forlag, år: Gyldendal, 2011.
Format: Hardcover
Sideantal: 93

Anmeldt i nr. 75 | 13/01/2012

Stikord: Fantasy

NN er tidligere skribent for Planet Pulp, men har af personlige årsager bedt redaktionen om at anonymisere sine indlæg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.