Gemini 3: Drengen fra Stjernerne

2 minutters læsetid
Gemini 3 - Drengen fra stjernene

Bind tre og fire er nu samtidig udgivet i serien Gemini, som i alt vil nå op på seks bind. Bind et og to lagde en solid, spændende bund for læsere i alderen 10-14 år. I dette tredje bind introduceres historien via et lille resumé af de første bind.

Serien giver mest mening, hvis den læses kronologisk, især hvis alt ved det komplekse univers og plot skal træde tydeligt frem for nye læsere. På trods af det korte sidetal fortælles der endnu en gang, takket være illustrationerne og et komplekst plot, voldsomt meget på de få sider.

Sammen igen og videre med planen

I Drengen fra Stjernerne er pigerne nu samlet i den ene af de to verdener, Tusmørkely, men Veronika føler sig alligevel ikke helt hjemme. De udveksler oplevelser, er nu fast besluttet på at få reddet verdens forbyttede børn og begiver sig ud på flere ubehagelige oplevelser, kun bevæbnet med samarbejde og deres sære magiske evner. Tidligere har Veronika drømt om den lille dreng Zoros, som blev bortført for næsen af hende, før hun kunne reagere, og rockstjernen Dantes hjælpende hånd vakte læserens mistanke om hans egentlige motiv:

”Veronika brød sig absolut ikke hverken om det, hun hørte, eller galskaben, der sitrede i hans stemme. Mindst af alt brød hun sig om ordet ”skyggekraft”, for det satte billeder på det ubehag, der havde sydet under overfladen, lige siden de trådte ind i det enorme telt. Lys og skygge havde virket unaturligt herinde og nu forstod hun hvorfor.”

Kvalmende rædselskabinetter og en lysende dreng

Cirkus Forum Fabularum er det forfaldne og syrede cirkus, som Aike og Veronika føres ud til, hvor de mødes af sære skabninger, et værtspar, der er om muligt endnu mere skræmmende, og et gennemført rædselskabinet af et cirkus.

”Det er jo bare en udstoppet krokodille, tænkte hun. Men så fik hun øje på arme og ben – fra et menneske. Hendes første tanke var, at uhyret havde overfaldet et menneske og var ved at æde det, men så gik det med et gisp op for hende, at det var ét og samme væsen.”

Det gik i foregående bind op for pigerne, at der er andre end dem selv, der er blevet forbyttet med sin tvilling fra den anden side. I dette cirkus møder de drengen Zoros og hans mildest talt aparte fangevogtere: En edderkoppeagtig kvinde og manden, en uhyggelig kloning af menneske og elefant. Det vil sige, Zoros er slet ikke Zoros, men i stedet hans solside-tvilling Aidan. De to er blevet forbyttet, de kender dog endnu ikke hinanden, men har evnen til at mærke hinanden.

Aidan, som fangevogterne tror er deres søn Zoros, holdes fanget i det rådne cirkus, spærret inde i et gyldent bur. Drengen Zoros, der lyser som stjernerne, viser sig at rent faktisk at stamme fra stjernerne, og ham er Skyggefyrsten interesseret i. Nu må Aike og Veronika se, om de kan samarbejde og bruge deres fælles evner til at få befriet Aidan. Og hvorfor er Skyggefyrsten så interesseret i drengen fra stjernerne?

Fortsat imponerende niveau og ofte smukke streger

Lars Gabels illustrationer er igen ud over det sædvanlige og giver seriens historie den ekstra dimension, der skal til for at holde spændingen. Det virker som om, at Gabel har fået lov til at gå amok og brygge videre på stilen, og det fungerer helt optimalt.

Der er enkelte paneler i bogen, især Gabels fremstilling af det syrede cirkus og væsenerne i det, der imponerer dybt. Det er muligvis meget mørke, dystre, sære illustrationer, men de fungerer fint i samspil med Finderup og Munkholts plot, som også bevarer den høje standard fra seriens to første bind.

Gemini 3: Drengen fra Stjernerne er venligst stillet til rådighed af Forlaget Gyldendal.

5 stjerner
Titel: Gemini 3: Drengen fra Stjernerne
Forfattere: Mette Finderup og Thomas Munkholt
Illustrator: Lars Gabel
Forlag, år: Gyldendal, 2011
Format: Hardcover
Sideantal: 93

Anmeldt i nr. 75 | 13/01/2012

Stikord: Fantasy

NN er tidligere skribent for Planet Pulp, men har af personlige årsager bedt redaktionen om at anonymisere sine indlæg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.