Tintin, Tintin og mere Tintin

1 minuts læsetid

Steven Spielbergs The Adventures of Tintin er landet i biograferne herhjemme og har generelt fået gode anmeldelser. Her på redaktionen har vi endnu ikke fået set filmen, selv om i hvert fald ét af redaktionens medlemmer glæder sig som et lille barn.

Men filmen har også affødt andre ting, der i sig selv er ganske imponerende. Den britiske grafiker James Curran, der er stor Tintin-fan, lavede sin egen og naturligvis helt uofficielle titelsekvens. Ifølge Edgar Wright (én af manuskriptforfatterne til Tintin), der tweetede nyheden den 23. oktober, kom det Steven Spielberg for øre. Spielberg var så imponeret over Currans arbejde, at han for det første inviterede briten til filmens premiere OG gav ham et job på sin næste film. Kom ikke og sig, at fanbaseret arbejde ikke kan føre noget godt med sig!

Men Currans titelsekvens ER faktisk ekstremt imponerende. Den er ekstremt enkelt og elegant tænkt, idet den er baseret omkring en cirkel, der ofte (men ikke udelukkende) repræsenterer Tintin, og i løbet af sekvensens omtrent 1 minut og 10 sekunder, ser vi grafiske repræsentationer for samtlige Tintin-albums, tilsat musikken fra den gamle tegnefilmserie.

[vimeo width=”550″ height=”309″]http://vimeo.com/30402976[/vimeo]

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.