Tilbage i tiden med Ask, Gimle, Fastaval og Voldspalle

1 minuts læsetid

Der er ting på mine hylder, som med et snuptag kan sende mig tilbage i tiden. En af disse ting er rollespilsbogen VP (Via Prudensiae, også kendt som Voldspalle) der blev skrevet og skabt af de danske rollespilslegender Ask Agger og Gimle Larsen.

Selve bogen udkom i 1994, og jeg var så heldig at købe et signeret eksemplar på Fastaval i 1995 – der også var mit første møde med selve rollespilskongressen. VP har mest nostalgisk værdi og er kendetegnet ved et utal af tabeller for alverdens ting. Et rollespilssystem, der ligger op til kamp og mere kamp.

Specielt den ene forfatter, Ask Agger, skrev flere glimrende rollespilsscenarier op igennem 90’erne, hvor Midnight Blue (der kan læses her) fra 1995 stadig står som en af mine største rollespilsoplevelser – scenariet har VP som system.

Her er også et par artikler om FastavalPlanet Pulp:

Fastaval 2006 – en reportage
Ernst Jensen – en Vampirefan og Fastavallegende taler ud

Og husk også at tjekke Fastavals egen hjemmeside!

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.