The Warchitect

3 minutters læsetid
The Warchitect

Hvad vi har her er en god gammeldags, hård og brutal thrash metal-plade. Sådan som Slayer lavede dem for omkring næsten 20 år siden – og stadig gør. Contradiction, der er fra Tyskland, er da heller ikke nogen vårhare. Bandet udgav sin første plade Rules of Peace i 1993, og indberegnet den nyeste her, The Warchitect, er det blevet til seks styks af slagsen.

Alle indeholder de smuk, old school thrash metal, sådan som den blev lavet i de sene firsere og i starten af halvfemserne. Hakkende hård, brutal, uhyggelig ren, systematisk og uden nåde. Naturligvis med tekster, der hele tiden kredser om krig, krigens konsekvenser og hvor fucked up kristendommen og andre organiserede religioner egentlig er.

Arbejdsomhed, kunnen og kvalitetsbevidsthed

Det er sagt før, og jeg siger det igen: Det gør ikke noget, at man ikke er nyskabende, når bare man kan sit håndværk og gør det, man gør, godt. Og så selvfølgelig ikke lader som om, man har lavet noget nyt og dybt revolutionerende. Contradiction er i den grad tysk arbejdsomhed, håndværksmæssig kunnen og kvalitetsbevidsthed. De er sig tydeligt bevidste om, hvad de vil, nemlig lave thrash metal, og det er så det, de gør, uden nogen slinger i valsen.

Som den hurtige måske allerede har bemærket ved at kigge længere ned, så hedder én af deres sange endog “Thrash Metal”, og tapper man “thrash-metal.de” ind i sin browser, bliver man sendt videre til bandets hjemmeside. Så man må sige, at Contradiction bekender klar kulør. Det er sgu’ også én af de bedste thrash metal-plader, jeg har hørt i lang tid, og den genremæssigt klart mest rene thrash metal-plade, jeg har hørt siden midten af halvfemserne.

Selv the godfathers of thrash, Slayers, nyeste er ikke så skarp skåret thrash, selv om de har holdt meget godt fast i stilen gennem årene. Nok er genrens klassikere allerede mere eller mindre etableret, men jeg vil sige, at skulle jeg introducere nogen til thrash metal – usandsynligt, men muligt – så vil The Warchitect være en lige så god plade at starte med, som enhver af klassikerne. Måske på sine områder næsten bedre, fordi den er helt gennemstabil.

Den har ingen svage steder eller sange, der halter lidt efter og rammer ved siden af. Og så er den nærmest umulig at få ud af CD-afspilleren igen. Man skal lige høre den én ekstra gang, og nu sidder den jo alligevel i afspilleren osv. Det har den i hvert fald gjort hos mig i løbet af de sidste tre uger.

Melo-teutonic Thrashtank

Skal man være rigtig pedantisk – hvis man nu synes, at jeg er en idiot helt generelt og gerne vil træde mig over tæerne – kan man måske også godt finde andre elementer end ren thrash på pladen. Visse sange har elementer, der lægger sig op mod hardcore – men hey, hardcore er og har altid været en del af thrashens rødder, og den sidste sang på pladen, “Rock’n’Roll”, er et Motörhead-cover.

“Rock’n’Roll” er lige nøjagtig, hvad man kunne forvente, et rock’n’roll-Motörhead-nummer, spillet af et thrash-orkester. Det skæmmer bestemt ikke pladen, men samtidig er det klogeligt blevet placeret til sidst, således at det ikke forstyrrer pladens fremadhamrende thrash metal-angreb, hvor der ikke er nogen vaklen i geledderne. Info-overskriften til Contradictions hjemmeside kalder dem for en “melo-teutonic Thrashtank”, og det er da både en smuk og rammende beskrivelse.

Kasketten af

Pladen er udgivet af det lille pladeselskab Armageddon Music, og drengene i Contradiction har selv produceret pladen, så man kan godt regne ud, at det ikke er noget, de bliver rige på. Alligevel er de ufortrødent blevet ved i 13 år og har nu lavet en fantastisk solid thrash-skive.

Det må jeg sige – jeg tager kasketten af for Karsten, Tim, Oliver og Oliver. Applaus til drengene fra Ruhr-gebietet. Det er muligt, at Contradiction på ingen måde er nyskabende, hvilket de nok heller ikke prøver på at være. De laver bare kvalitets thrash metal. Det er stabil, gennemført, hård og brutal musik, som en tysk tank fra Anden Verdenskrig, der brager ud gennem ens højttalere.

The Warchitect er venligst stillet til rådighed af Target Distribution.

Nummerliste:
1. Your God (3:31)
2. The Warchitect (3:37)
3. The End Of All Things To Come (4:14)
4. Thunderstorm (6:37)
5. Shadowsoul (4:04)
6. Tunes Of War (3:32)
7. The Heritage (4:30)
8. Thrash Metal (4:07)
9. Peacemaker (4:03)
10. Godsend (5:15)
11. What Am I (4:04)
12. Rock’n’Roll (3:26)

Total spilletid: 51:05

5 stjerner
Titel: The Warchitect
Kunstner: Contradiction
Producer: Contradiction
Udgivet: 2006
Label: Armageddon Music

Anmeldt i nr. 14 | 13/12/2006

Claus Jacobsen: Redaktør, medstifter af Planet Pulp. Født i det gyldne år 1977, hvor den første Star Wars-film såvel som Sex Pistols’ Never Mind the Bollocks udkom og Elvis døde. Jeg er da heller ikke i stand til at huske tilbage til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg ikke har været voldsomt og overdrevet besat af Star Wars (og sådan startede nørderiet; Phantom Menace har selvfølgelig lagt en dæmper på det kærlighedsforhold). Vokset op i Kliplev, en lille landsby [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.