Mogens Høegsberg
Ingen kommentarer

The Road Dance (Carlos José Alvarez, 2022) [Mikroanmeldelse]

The Road Dance (Carlos José Alvarez, 2022) [Mikroanmeldelse]
Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Virkelig smukt score, som burde appellere til de fleste filmmusikfans og da især de, der kan lide musik med skotsk/gælisk islæt.

The Road DanceThe Road Dance er et drama, der foregår på en lille ø i de ydre Hebrider i tiden op til Første Verdenskrig.

Musikken er komponeret af Carlos José Alvarez, der er født og opvokset på Cuba og har studeret musik i USA, hvor han nu også er bosat.

Ikke desto mindre er hans score til The Road Dance så gennemført skotsk/gælisk, som man kan forestille sig – i hvert fald så indenfor filmmusik.

Den fornemme gæliske lyd, der bl.a. hviler på violin, blikfløjte, stedvist forekommende sækkepiber og ditto slagtøj (muligvis bodhran), skyldes også den dygtige violinist og fløjtenist Alasdair White, der medvirker som solist på scoret.

The Road Dance er et virkelig smukt, symfonisk score – glimrende dramatisk musik med en overvejende sorgfuld grundtone, men uden at musikken bliver depressiv af den grund.

Der er fint tematisk materiale hele vejen igennem, selvom det dog er det glimrende hovedtema, der klart dominerer. Temaet introduceres i “The Road Dance” og høres mange gange efterfølgende, også i forskellige varianter.

Andre temaer høres bl.a. i anden halvdel af “Isle of Lewis, 1906” og “The Beach”, og de er lige så fine som hovedtemaet.

Størstedelen af scoret hviler som sagt på den skotske/gæliske lyd, særligt på grund af Alasdair Whites violin- og blikfløjtespil, men det er dog ikke alle cues, der slår den tone an.

Cues som bl.a. “Don’t Forget to Breathe”, “Incident” og “Off to War” har ikke den åbenlyse gæliske tone, selvom de dog alle indeholder Alasdair Whites fornemme violinspil.

Skal man kritisere The Road Dance for noget, må det være, at scoret tonalt er meget ensartet hele vejen igennem. Eller sagt på en anden måde: Der er ikke mange stemningsmæssige udsving i musikken.

Det giver på den ene side scoret et fornemt helhedspræg; på den anden side vil nogle måske føle, at det bliver en smule langtrukkent, trods en fornuftig spilletid på lige over 50 minutter.

Det er i øvrigt inklusive to sange, hvoraf den ene er skrevet af Carlos José Alvarez, mens den anden er skrevet af Alasdair White og Ellen MacDonald.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er der dog ingen tvivl om, at The Road Dance er et virkelig smukt score, som burde appellere til de fleste filmmusikfans og da især de, der kan lide musik med skotsk/gælisk islæt.

5/6

Tracks: 1. The Road Dance (2:30), 2. You’re Never Far From Me (3:28), 3. Isle of Lewis, 1906 (2:32), 4. The Village (1:31), 5. The Beach (3:03), 6. Don’t Forget to Breathe (3:29), 7. It’s Just a Dream (1:18), 8. To the Dance (1:45), 9. Incident (2:34), 10. Off to War (3:09), 11. Bring Them Home Safely (Scott Miller, Carlos José Alvarez) (1:51), 12. Nightmare (2:59), 13. Kirsty’s Secret (2:07), 14. Off Into the Night (2:51), 15. Nothing Left (1:43), 16. Confronting the Truth (2:47), 17. A New Life (8:09), Fil O Ro (Ellen MacDonald, Alasdair White) (4:11).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.