Spectre smadrer rekorder

1 minuts læsetid

I Storbritannien har Spectre nu indtaget titlen som største premierefilm nogensinde, målt på indtjening, med 6,3 millioner pund alene på premieredagen (rundt regnet 65,9 millioner kroner). Siden den britiske premiere har filmen tjent 80,4 millioner pund, hvoraf de 63,8 er tjent i Storbritannien alene (henholdsvis 836 og 658 millioner kroner).

Også i Danmark har Spectre slået rekorder: Den er nu den hurtigst sælgende film nogensinde. Ifølge en pressemeddelelse udsendt af filmens danske distributør SF Film i går, var Spectre allerede da set af over 256000 danskere – over 20 % mere end forgængeren Skyfall på samme tidspunkt.

spectre2

Ifølge filmmagasinet Total Film har Spectre også slået rekorder i Norge, Sverige og Finland.

Den 6. november har Spectre premiere i yderligere 40 lande, så selvom filmen endte med at blive afsindigt dyr (budgettet var på 300 millioner dollars, men rygter vil vide, at den endelige regning nærmere lød på 350 millioner dollars), lader det til, at Sonys investering ender med at give pote.

Her på Pulpen så vi Spectre i går, og vi er snart parat med en anmeldelse. Men helt kort fortalt: Vi ku’ li’ den!

Kilder: Bond-O-Rama, Total Film,

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.