Rutger Hauer til Århus Festuge

1 minuts læsetid

På mandag (den 29. august) kommer den blonde, hollandske super-replikant, bedst kendt for sin rolle som den følsomme robotskurk i klassikeren Blade Runner til Århus som en del af Festugeprogrammet.

Den 67-årige Rutger Hauer blev først kendt som skuespiller i sit hjemland gennem Paul Verhoevens sort-hvide (ja, så gammel er den) TV-serie Floris (1969), og ligesom Verhoeven kastede Hauer sig i starten af firserne ud i en international filmkarriere. Det er uden tvivl rollen i Ridley Scotts Blade Runner fra 1982, der vil får Hauer til at gå over i filmhistorien.

Men Rutger Hauer har de sidste tredive år haft en meget aktiv filmkarriere med et hav af forskellige roller. Dette gælder bl.a. kendte film som The Hitcher (1986), Flesh+Blood (1985), Salute of the Jugger (1990) samt en del film, der ikke har fået så stor opmærksomhed, men som har været fast inventar på hylderne ved filmudlejerne.

I de sidste par år har Rutger Hauer haft mindeværdige roller i film som Sin City (2005), Confessions of A Dangerous Mind (2003) og Batman Begins (2005), og det er for nyligt blevet bekræftet, at Hauer skal spille rollen som Van Helsing i Dario Agentos kommende Dracula 3D (2012). Derudover har Hauer i de sidste ti år også beskæftiget sig meget med kunstneriske kortfilm og engageret sig som miljøforkæmper ved siden af sin skuespillerkarriere.

Rutger Hauer kommer til Århus, hvor han også har indspillet en kortfilm, som han selv har instrueret og spiller hovedrollen i. Hauers film har titlen Requiem 2019 og fortæller historien om den sidste overlevende hval i verdenshavene, der møder sin største fjende, mennesket, spillet af Hauer selv. Filmen er produceret af Radiator Film som en del af programmet Aarhushistorier.

Filmen har premiere på mandag, ved en gratis forevisning i Studie 1, Filmbyen Århus, kl. 22, hvorefter der er en artist talk med Rutger Hauer og hans medinstruktør Sil van der Woerd, modereret af Informations Christian Monggaard.

Eftersom det er gratis, går vi på Planet Pulp ud fra, at vi alle sammen ses der, så vi kan høre Rutger sige face to face: “I’ve seen things you people wouldn’t believe…”

Læs mere her.

Claus Jacobsen: Redaktør, medstifter af Planet Pulp. Født i det gyldne år 1977, hvor den første Star Wars-film såvel som Sex Pistols’ Never Mind the Bollocks udkom og Elvis døde. Jeg er da heller ikke i stand til at huske tilbage til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg ikke har været voldsomt og overdrevet besat af Star Wars (og sådan startede nørderiet; Phantom Menace har selvfølgelig lagt en dæmper på det kærlighedsforhold). Vokset op i Kliplev, en lille landsby [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.