Claus Jacobsen
Ingen kommentarer

Rot and Roll

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

For meget Elvis-imitation og for lidt punk. Sådan er Coffin Bangers' udgave af psychobilly, og det er lidt småkedeligt.

Rot and RollDenne EP med Coffin Bangers er udgivet af Eerie Records, der også udgiver My3Scum, hvis CD, Night of the Living Scum, blev anmeldt i sidste nummer af Planet Pulp.

Ligesom My3Scum spiller trioen Coffin Bangers psychobilly, og ligesom My3Scum er Coffin Bangers’ udgave af psychobilly tættere på oldschool rockabilly end hos flere af psychobilly-genrens andre udøvere. For mig er psychobilly stadigvæk horror-splatterfilmstekster, og en rockabilly-agtig musik med steelguitarlyd og kontrabas – disse to ting har både My3Scum og Coffin Bangers – kombineret med punkens vildskab, både i et lidt hårdere musikalsk udtryk og spillestil. Det sidste synes jeg hverken, My3Scum eller Coffin Bangers lever op til.

Ikke overbevisende vokal

Måske er det bare sådan psychobilly skal lyde når man kommer fra Eerie, Pennsylvania, hvor Eerie Records har sin base, og hvor begge bands så vidt vides også kommer fra. I modsætning til My3Scum, så har forsangeren her ikke en helt overbevisende vokal, der formår at gøre udslaget og sælge musikken og bandet.

Det er nu bestemt ikke fordi, han ikke prøver. For nøjagtig som ved My3Scum lægger vokalen sig i retning af en tidlig Elvis/ halvtredser-/rockabilly-lyd. Men det lykkes desværre ikke. Det gør også, at sangene på EP’en er en smule kedelige efter min mening. Der er hverken en god nok vokal til at fange én eller vildskab nok til, at sangene rykker igennem. Guts-og-gore teksterne hjælper desværre heller ikke.

Småkedelig – på nær det sidste nummer

Så alt i alt en lidt småkedelig, rockabilly-agtig EP… næsten da, for EP’ens sidste nummer, “The Crusher”, rykker. Her ændrer Coffin Bangers nemlig stil, spiller punket, beskidt og hurtigt, og så er det bare om at holde fast, mens det går derudaf. Og heldigvis er vokalen også ændret. Ikke mere med at lyde som en mislykket Elvis-imitator – nu er det råbende og ærligt.

Det er så absolut EP’ens bedste nummer og måske næsten hele skiven værd. Det betyder så, at her sidder jeg tilbage og ville ønske, at alle deres numre lød sådan. Man kan kun håbe at Coffin Bangers ser lyset og ændrer stil.

Rot and Roll er venligst stillet til rådighed af Eerie Records.

Nummerliste:
1. Comin’ to get you (3:48)
2. Fantastic Night of Torture (2:23)
3. I’m The Wolfman (3:07)
4. The Crusher (1:38)

Total spilletid: 10:56

3 stjerner

Titel: Rot and Roll
Kunstner: Coffin Bangers
Udgivet: 2001
Label: Eerie Records

Anmeldt i nr. 8 | 13/06/2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *