Mogens Høegsberg
Ingen kommentarer

Prisuddelinger: Oscars og IFMCA

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

I nat dansk tid vandt svenske Ludwig Göransson Oscaren for sit score til Black Panther. Det var ikke helt uventet blandt filmmusikentusiaster, og Göranssons score er bestemt også glimrende (læs min anmeldelse her).

Samtidig er det måske også det af de nominerede scores, der i videst udstrækning faktisk forsøger noget nyt – primært i kraft af Göranssons orkestrering. Med brugen af den såkaldte “talende tromme” foruden brugen af mere autentisk afrikansk vokal, skiller Black Panther-scoret sig ud og demonstrerer, at Göransson virkelig er en idérig, dygtig komponist. Tillykke til ham! Og da i øvrigt tillykke til resten af Oscar-vinderne – en fuld liste kan ses her.

Sent på dagen torsdag blev vinderne af årets IFMCA-priser afsløret. Blandt filmmusikfans er det ikke længere nogen nyhed, men jeg har ikke haft tiden til at skrive om det her på siden endnu.

John Powell vandt prisen for “Årets score” for musikken til Solo: A Star Wars Story, og han vandt også for samme score i kategorien “Bedste score til en fantasy-/science fiction-/horrorfilm”. John Williams’ bidrag til scoret, “The Adventures of Han”, vandt prisen som “Årets komposition”.

Prisen som “Årets filmkomponist” gik til James Newton Howard, der også vandt i kategorien “Bedste score til en actionfilm/adventurefilm/thriller” for sit score til Red Sparrow.

Årets øvrige priser gik til bl.a. Amelia Warner, Max Richter, Marc Shaiman, Mark McKenzie, Pinar Toprak, Christopher Lennertz og Bear McCreary. I kan se den komplette liste her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *