Planet Pulp skifter udseende

2 minutters læsetid

Inden for kort tid skifter Planet Pulp udseende. Vi udskifter vores nuværende design med et nyt, og i den forbindelse vil der også ske andre ændringer.

Baggrunden for, at vi ændrer vores design er ikke ren forfængelighed, men selvfølgelig spiller det kosmetiske også en rolle. Den primære grund er, at Planet Pulp, som siden er designet i dag, ikke egner sig godt til at blive vist på mobile enheder. Siden fungerer o.k. på tablets, som f.eks. iPad, men den er absolut ikke brugervenlig på mobiltelefoner.

Det er et problem i en tid, hvor en meget stor del af trafikken kommer fra mobile enheder, særligt telefoner. Dette problem imødegås af det nye design, som efter vores mening ser godt ud på computeren, på tablets og på telefoner.

Et sneak-peek på det nye design – her udfyldt med “dummy content”.

I forbindelse med designskiftet, sker der også en anden ændring. I en prøveperiode vil vi nemlig åbne for muligheden for at kommentere på vores indlæg – uanset om det er på bloggen, i vores nye nyhedssektion eller i selve anmeldelserne og artiklerne.

Hvorvidt vi skulle åbne muligheden for kommentarer eller ej var allerede noget, vi diskuterede, da Sleazehound i 2008 blev til Planet Pulp og i den forbindelse gik fra at være en håndkodet side til at ligge i WordPress. Emnet var igen oppe at vende, da vi i 2012 skiftede til vores nuværende design.

Det nye design som det kommer til at se ud på mobiltelefoner.

I sin tid fravalgte vi muligheden for at kommentere på vores indlæg, fordi vi gerne ville fremhæve Pulpens magasinpræg – i modsætning til f.eks. det klassiske blogformat. Men også andre magasinprægede websites har mulighed for læserkommentarer, uden at de af den grund mister magasinpræget.

Vi vil fortsat værne om Planet Pulps magasinpræg, men vi vil også gerne styrke dialogen med vores læsere – noget, der i dag primært foregår på vores Facebook-side, hvor vi oplever dialogen som noget ekstremt positivt. Hvis vi kan flytte en del af denne dialog og debat over på selve websitet, vil det være fedt.

I forbindelse med at vi går over til det nye design, bliver det af forskellige tekniske årsager muligvis nødvendigt at lukke siden i en kortere periode. Hvis vi kan undgå det, vil vi forsøge det, men det tekniske arbejde ”bag kulisserne” kan nødvendiggøre, at hjemmesiden går offline i nogle timer – men hey, en bodega har også lukket engang i mellem, så det skal nok gå.

Vi kan ikke give jer et præcist tidspunkt for, hvornår designskiftet kommer, men prognosen på nuværende tidspunkt hedder den kommende weekend, altså i løbet af weekenden den 6.-8. februar. Jeg er i gang med at lave diverse tests og forberedelser, og når disse er vel overstået, kommer designskiftet.

Jeg håber, I vil være lige så begejstrede over det nye design, som vi er her på redaktionen. Og det vigtige er jo, at uanset at designet skifter, så er indholdet det samme!

På redaktionens vegne,
Mogens

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.