Philip K. Dick-filmatiseringer på Det Danske Filminstitut

1 minuts læsetid

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på Planet Pulp er ganske glade for Philip K. Dick. Mange af den legendariske sci-fi-forfatters noveller er små mesterværker, som på meget lidt plads opnår det, mange forfattere drømmer om. Dick havde en evne til at konstruere plots, som både er neglebidende spændende, originale og tankevækkende.

Nu har du mulighed for at se flere af de store Dick-filmatiseringer på det store lærred i DFI, der præsenterer Dick som et ”syrehoved med skarpsyn”. Og så er der også mulighed for et foredrag med Dick-specialisten Bo Tao Michaëlis d. 19. november kl.17.

Udover de klassiske filmatiseringer, som Blade Runner (1982), Total Recall (1990) og Minority Report (2002), er der den 17. november kl. 19 Danmarkspremiere på Radio Free Albemuth, hvor man også kan møde instruktøren bag filmen!

Der er ingen undskyldning: Opsøg DFI i løbet af november. Mere information kan findes her.

Her på Planet Pulp har vi gennem de sidste år anmeldt en bunke noveller og filmatiseringer af disse. Her følger links opdelt efter novellen og dennes filmatisering:

Erindringer Engros (1966) filmatiseret som Total Recall (1990) – med filmmusik af Jerry Goldsmith.

Løncheck (1953) filmatiseret som Paycheck (2003) – med filmmusik af John Powell.

Minoritetsrapporten (1956) filmatiseret som Minority Report (2002) – med filmmusik af John Williams.

Stedfortræder (1953) filmatiseret som Impostor (2002).

Samt artikel om Blade Runner.

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.