Palle Schmidt goes to America!

1 minuts læsetid

The Devil's ConcubineDen danske tegner, forfatter og rollespiller Palle Schmidt, der til daglig er tilknyttet tegnestuen Gimle i København, har fået udgivet sin graphic novel Blodets Konkubine i USA under titlen The Devil’s Concubine. Vi har tidligere givet tegneserien en positiv anmeldelse her på Planet Pulp (læs anmeldelsen her), og vi vender alle ti tommelfingre opad og krydser de resterende fingre og tæer for, at det skal gå Schmidt godt på det amerikanske marked.

I hvert fald har The Devil’s Concubine fået rosende ord med på vejen af den britiske tegner Sean Philips (bl.a. Hellblazer, Judge Dredd og Marvel Zombies), der citeres på bagsiden af den amerikanske udgivelse, hvor han kalder The Devil’s Concubine “a classic noir tale of twists and turns”.

Det er ikke mange danske tegnere, der på den måde kommer ud på det amerikanske marked (et andet eksempel er dog Peter Snejbjerg) – og slet ikke komboen af tegner og forfatter. Det er IDW Publishing, der har købt de amerikanske udgivelsesrettigheder, og faktisk har vi måske ikke set det sidste til Jean Luc og Linda endnu: Schmidt solgte allerede filmrettighederne til Blodets Konkubine i 2009.

Nu glæder vi os her på redaxen bare til Schmidts næste graphic novel med titlen Stiletto, som efter planen kommer på gaden til næste år. Der skulle være tale om en spin-off af Blodets Konkubine, og man kan se nogle foreløbige tegninger og skitser på Schmidts danske hjemmeside og på hans engelske hjemmeside.

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.