.. og når vi nu taler billeder: Lidt om det nye Baroness album-cover

1 minuts læsetid

Det absolut fede sludge metal-band Baroness har netop afsløret coveret til deres kommende dobbeltalbum Green & Yellow. Farvetemaet fra de to forrige albums (Red og Blue) er dermed bibeholdt. Men des mere glædeligt er det, at det (naturligvis) igen er bandets forsanger John Baizlay, der har stået for tegnearbejdet.

Han har endnu en gang lavet et cover, der på fantastisk vis kombinerer nyt og gammelt i et formsprog, der peger mod et mylder af periodemæssige referencer. Det spændende er imidlertid, at Baizlay har formået at skabe et helt selvstændigt udtryk, som efterhånden har fundet vej til en del albumcovers – for Baroness, men også bands som Kylyssa, Kverlertak, Black Tusk og Skeletonwitch.

Baizlays scener antyder ofte religiøse temaer, og på det nye Baroness-cover fortsætter den trend. Se offerkniven på svanens hals! Der er en hel del paralleller mellem den tunge atmosfære, som Baizlay fremmaner i sine tegninger og så det, man finder på fantasy- og science fiction-paperbacks fra slutningen af 60’erne. Og det er skam ikke nogen dårlig sammenstilling, for det må siges at være et kreativt højdepunkt hvad omslagsillustrationer angår.

Baizleys pladecovers har i hvert fald samme effekt på undertegnedes overspændte hjerne, der straks bliver suget ind i billedernes sært stivnede, men ekstremet ekspressive universer. På en måde minder billederne også om noget, J. C. Servais har lavet, hvilket naturligvis heller ikke er dårligt.

John Baizlay sætter en høj standard, hvad coverdesign angår, og han er også begyndt at udstille sine tegninger som selvstændige værker. Det er en god trend, og forhåbentlig får vi snart også lov til at se ham på bøger.

Se også John Baizlays blog A perfect monster her: http://aperfectmonster.com/

Skriv et svar

Your email address will not be published.