Nr. 73 – 13. november 2011

Det er et lille og kompakt nummer, vi kommer med denne gang: Otte anmeldelser er det blevet til, fem film, et score og to bøger. Blandt andet anmelder Michael Larsen David Cronenbergs specielle filmatisering af William S. Burroughs Naked Lunch, og Daniel Hvid kigger på et par film af tyske Olaf Ittenbach foruden endnu en Jean Rollin-produktion.

Vi har også lyttet til James Horners score til James Camerons Avatar, og blandt bøgerne har vi to danske novellesamlinger under luppen: Kaspar Colling Nielsens fascinerende Mount København og Nikolaj Højbergs samling af dystre fortællinger i Lejlighed 42.

Find os på Facebook

Siden sidste nummer har vi desuden nedlagt vores gamle gruppe på Facebook og lavet den om til en side i stedet: Det skulle gerne gøres vores tilstedeværelse på Facebook nemmere for både os selv og for læserne. Så klik ind på vores FB-side her og klik “Synes godt om”, hvis du vil have løbende opdateringer, bl.a. fra vores blog.

Også bloggen har vi forsøgt at sparke lidt ekstra gang i på det sidste. Den har lidt under de samme travlhedsproblemer, der gjorde, at dette nummer er blevet forsinket, men vi satser på at være med aktive for fremtiden, så der oftere vil være noget at komme efter på Planet Pulp. Men frygt ikke – vi har ingen planer om at omlægge vores system med faste månedlige opdateringer. Vi udkommer fortsat hver måned den 13. – og vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at undgå flere forsinkede numre fremover. Vi kan ikke love, at det aldrig vil ske igen, men vi synes ikke selv, det er sjovt.

Det’ sørme, det’ sandt…

Nej, Gud ske tak og lov er det ikke december endnu, men julemåneden lurer lige om hjørnet og dermed også Planet Pulps fødseldag. Den 13. november fyldte Sleazehound seks år, men den gamle køter blev jo aflivet tidligere i år og lever nu alene videre gennem Planet Pulp. I sin nuværende form fylder Pulpen tre år, når vi udkommer i december, og fødseldagen skal selvfølgelig fejres med et tema – men hvad det kommer til at handle om, fortæller vi ikke. Det skal være en overraskelse, ligesom julegaverne.

Gå på opdagelse i denne måneds nye anmeldelser og så mange gamle, I har lyst til: Hvem ved – måske finder I den oplagte julegaveidé til jer selv, kæresten eller Moster Irma. Vi ses i julemåneden!

Film:
Black Past (Olaf Ittenbach, 1989)
The Island (Michael Bay, 2005)
Jeunes filles impudiques (Schoolgirl Hitchhikers) (Jean Rollin, 1973)
Naked Lunch (Nøgen frokost) (David Cronenberg, 1991)
Premutos – Der gefallene Engel (Premutos: Lord of the Living Dead) (Olaf Ittenbach, 1999)

Filmmusik:
Avatar (James Horner, 2009)

Bøger:
Lejlighed 42 – og andre mørke fortællinger (Nikolaj Højberg, 2010)
Mount København (Kaspar Colling Nielsen, 2010)