Nr. 68 – 13. juni 2011

Stop piraterietDet gælder naturligvis ikke kun i rollespilsindustrien. Downloadpirateri er en pestilens i vores samfund, og alle enten gør det eller kender nogen, der gør det. Det er nemt, og mange ser det ikke som direkte kriminalitet. Og nogle downloadtjenester har et nærmest mytisk Robin Hood-rygte. Det er noget hø. Det er nøjagtig det samme som at stjæle. End of story.

Men det er et større problem forbundet med downloaderkulturen, som specielt rammer de mindre firmaer: Det lukker ned for fremtidige produktioner. De udgivne produkter, for eksempel et rollespil, er der betalt for fra forfatterens side. Så det er fremtidens produkter, der er i fare: Hvis folk ikke betaler for det netop udgivne produkt, er der ikke penge til at betale det næste produkt.

Så her på redaktionen er vi ikke i tvivl: Støt kunsterne og stop det pirateri – så dyrt er det sgu’ heller ikke, hvad enten det er en bog, en DVD eller en CD! Ja, det lyder frelst, idealistisk og urealistisk. Og det er det måske også. Men det er vejen frem. Uanset hvad andre siger.

I denne måned bringer vi et interview med den førnævnte game designer Jared Sorensen. Planet Pulp mødte Jared på dette års Fastaval. Derudover kan vi sige velkommen tilbage til vores skribent Heidi Lund, som i denne måned har skrevet tre anmeldelser: Den lunke Zero Girl og de to første bind i den meget spændende Gemini-serie. Vores resident X-Men-fanboy kigger nærmere på den biografaktuelle X-Men: First Class, og endelig er mere svensk 1970’er-lummerhed i Anita – ur en tonårsflickas dagbok.

Det dejlige vejr dikterer næsten udendørsaktiviter. Så man kunne jo passende holde en piratfest – altså den slags hvor man er klædt ud, drikker rom, spiser landkrabber og ter sig tosset – og så kunne man lade netpiraten sejle sin egen sø. Vi ses i næste måned!

Film:
Anita – ur en tonårsflickas dagbok (Torgny Wickman, 1973)
X-Men: First Class (Matthew Vaughn, 2011)

Bøger:
Gemini 1: Forbyttede Børn (Mette Finderup, Thomas Munkholt & Lars Gabel, 2010)
Gemini 2: Veje mellem verdener (Mette Finderup, Thomas Munkholt & Lars Gabel, 2011)

Tegneserier:
Zero Girl (Sam Kieth, 2001)

Artikler:
Fastaval 2011 – et interview med Jared Sorensen (af Jacob Krogsøe)