Nr. 67 – 13. maj 2011

Vi vil her på redaktionen ikke kommentere på, om det er i orden at juble over en andens død. Det er en etisk diskussion, hvor det er nemt at have den rigtige holdning. Lidt som med selvtægt. Det er nemt at forkaste, men hvis én selv, eller ens nærmeste, udsættes for noget frygteligt, kan det godt være, at de fine holdninger vil blive afløst af en Charles Bronson-mentalitet. Hvad ville du gøre, hvis en morder slog dine børn ihjel, og du havde mulighed for hævn? Er det forkasteligt hvis man ville udøve selvtægt? Måske. Men det er meget menneskeligt.

Og derfor var mange af de jubelscener man så fra USA, usmagelige eller ej, et udtryk for den menneskelige psyke. Eller nærmere et udtryk for, hvor meget Osama bin Laden har ødelagt. Med bin ladens død har man leveret hovedet på en mange-hovedet hydra. Der er stadig terrorister, og der vil stadig ske frygtelige ting forbundet med terrorister. Men nu er ét kapitel afsluttet, og det har været vigtigt for mange – uanset politisk overbevisning. Og så kan vi jo i øvrigt se frem til den “Fang bin Laden”-film, Kathryn Bigelow havde på tegnebrættet allerede før Seal Team Six gik i aktion.

Arnold er tilbage

Arnold og konen går fra hinanden. Kom det som et chok? Nej, faktisk ikke. Arnold har altid været en skørtejæger (”I will be back”), og det kostede ham så ægteskabet. Måske er det kun godt. Nu kan Arnold bruge al sin tid på at relancere filmkarrieren, og det er vi nogle Arnold-fanboys her på redaktionen, som er spændte på. Det kan være, det blive frygteligt. Det kan være, det bliver en katastrofe. Men det bliver bare godt at få Arnold tilbage.

Og når vi nu er ved Arnold, så bliver det meget, meget spændende at se den nye Conan-film. Conan er, sammen med T-800, vel nok Arnolds trademark. Den nye Conan, i form af Jason Momoa, ligner dog mere den Conan, der beskrives i Howards noveller. Hos Howard er Conan nærmest som en panter og ikke en elefant, som vi ser det i Arnolds udgave. Lad os nu håbe, at det ikke bliver endnu i CGI-mareridt.

På denne måneds menu står en lækker dansk sci-fi roman i form af MilkyWay Meat: Sanddæmonen – det ser godt ud for den danske genrescene. Derudover er der blevet plads til en række film, bl.a. den ganske frygtelige alien invasion-film Skyline, animefilmen Bekushiru: 2077 Nihon Sakoku og hulemandseventyr i La guerre de feu (Kampen om ilden).

Vi ses næste måned, hvor vi bl.a. byder på en artikel om Fastaval 2011!

Film:
Bekushiru: 2077 Nihon Sakoku (Vexille – Fremtidens Agent) (Fumihiko Sori, 2007)
La guerre du feu (Kampen om ilden / Quest for Fire) (Jean-Jacques Annaud, 1981)
Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken (Vampire Girl vs. Frankenstein Girl) (Yoshihiro Nishimura
    & Naoyuki Tomomatsu, 2009)
The Pig Keeper’s Daughter (Bethel Buckalew, 1972)
Sentô shôjo: Chi no tekkamen densetsu (Mutant Girls Squad) (Noboru Iguchi, Yoshihiro
    Nishimura & Tak Sakaguchi, 2010)
Skyline (Colin & Greg Strause, 2010)
Strigoi (Strigoi – The Undead) (Faye Jackson, 2009)
Les trottoirs de Bangkok (Sidewalks of Bangkok) (Jean Rollin, 1984)

Bøger:
MilkyWay Meat: Sanddæmonen (L.G. Jensen, 2010)