Nr. 42 – 13. april 2009

Vi følger op på sidste måneds anmeldelse af Alan Moore og Dave Gibbons’ Watchmen med en anmeldelse af Zack Snyders filmatisering, der – ikke overraskende – delte anmelderne. Det forstår vi godt her på stedet, for som vores anmelder konstaterer, er filmatiseringen både et dementi og en bekræftelse af Alan Moores udsagn om, at Watchmen er ufilmatisérbar.

Foruden Watchmen-anmeldelsen er der en del andre film på plakaten denne måned. Vi kigger bl.a. nærmere på to gamle Herschell Gordon Lewis-sjaskere, og derudover er der vindueskiggere i Hitchcock-klassikeren Rear Window og dens uofficielle 2007-remake Disturbia. I den forbindelse har vi også lyttet til Geoff Zanellis musik fra filmen. Derudover er der nazisleaze i den første Ilsa-film fra 1975 og Cesare Canevaris L’ultima Orgia del III Reich, og mere italiensk griseri i Caligula-rip-off’et Caligula et Messaline. Behøver vi næsten sige, at sidstnævnte er instrueret af vores allesammens yndlings trash-maestro Bruno Mattei? Nej, vel…

Foruden komboen af Rear Window og de to Disturbia-anmeldelser byder vi også på en kombo i bog- og tegneseriesektionen. Vi afslutter anmeldelserne af R.A. Salvatores Icewind Dale-trilogi med The Halfling’s Gem og tegneserieadapteringen af romanen i The Legend of Drizzt-sagaen.

Ud over den sædvanlige indsprøjtning af anmeldelser har vi i vores faste forsidesektioner ”Planet Pulp anbefaler” og ”Fra arkivet” forsøgt at sætte fokus på nogle af de anmeldelser, vi er begyndt at få hentet over på Planet Pulp fra de gamle Sleazehound-dage. Der er fokus på udvalgte dele fra tre gamle Sleazehound-temaer: H.P. Lovecraft, Ave Satani og Efter Dommedag. Ikke alle de gamle temaanmeldelser er endnu overført til Planet Pulp, men vi arbejder fortløbende på sagen, og i løbet af de kommende måneder bliver bagkataloget gradvist mere og mere fyldigt. Vi sætter ekstra fokus på Efter Dommedag-temaet med forsidevideoen – traileren fra Van Damme-braget Cyborg.

Vi siger velbekomme i denne omgang, men vender frygteligt tilbage om en måned med endnu en portion rumstøv af den pulpede slags. Og husk nu, at foråret måske nok byder på sol og lunere vejr, men der er ingen grund til at forsage DVD-afspilleren, tegneseriebunken eller den billige langside af bogreolen, før pigerne markerer sommerens komme med lårkorte sommerkjoler.

Film:
Arachnophobia (Araknofobi) (Frank Marshall, 1990)
A Taste of Blood (Herschell Gordon Lewis, 1967)
Caligula et Messaline (Caligula & Messalina) (Bruno Mattei, 1981)
Disturbia (D.J. Caruso, 2007)
The Gruesome Twosome (Herschell Gordon Lewis, 1967)
Ilsa, She Wolf of the SS (Ilsa: Hun-ulven fra SS) (Don Edmonds, 1975)
Rear Window (Skjulte øjne) (Alfred Hitchcock, 1954)
L’ultima Orgia del III Reich (Orgie i det Tredje Rige / Gestapo’s Last Orgy) (Cesare Canevari, 1977)
Watchmen (Zack Snyder, 2009)

Filmmusik:
Disturbia (Geoff Zanelli, 2007)

Bøger:
The Icewind Dale Trilogy – Book Three: The Halfling’s Gem (R.A. Salvatore, 1990)

Tegneserier:
Judge Dredd: The Pit (John Wagner, Carlos Ezquerra m.fl., 2009)
The Legend of Drizzt – Book VI: The Halfling’s Gem (Andrew Dapp & Tim Seeley, 2008)