Nr. 126 – 13. april 2016

Gid det her skete noget oftere!
Gid det her skete noget oftere!

Hvordan kan det lade sig gøre, at så dyre film ikke får ordentlige manuskripter? Er det fordi, at der er for mange kokke forbi manusgryden? Eller er det fordi, at der simpelthen ikke er nok dygtige forfattere?

Den sidste tror jeg ikke på. Men selv de gode forfattere kan komme ud i noget skidt, hvis der er for mange pengemænd. der vil bestemme. Og pengemænd er der nok af i Hollywood!

Uanset om der så er tale om superheltefilm, er det jo ikke nogen undskyldning for ikke at levere et ordentligt manus, sådan som det er tilfældet med møgfilmen Batman v Superman: Dawn of Justice. Og Man of Steel. Og Age of Ultron – og sådan kunne jeg fortsætte.

“I dare you, I double-dare you motherfucker!”

Ja, der laves stadig gode film, men der er simpelthen for mange dårlige manuskripter i omløb. Måske hænger det også sammen med den generelle metaltræthed, hvor man laver reboots og serier i én lang køre. Vi skal ikke tænke nyt, nej, lav en efterfølger eller genstart en gammel serie.

Det er en uskik. Men det er jo desværre det. folk gerne vil have. Eller tror, de vil have.

Vi ville ønske, at filmfolkene viser lidt flere boller, uanset om det så bliver til kampe og brud med den etablerede branche. Så siger man, at alt guldet findes i tv-serierne, men også her er der allerede ved at indfinde sig en metaltræthed.

For at undgå metaltræthed her på Planet Pulp har vi, som de gamle og konservative mænd vi er, også brug for nyt blod. Nye skribenter, nye tiltag. Så vi er meget glade for at byde Martin Schjönning ombord på skibet. Martin er en dygtig forfatter og en skarp anmelder, så I skal glæde jer til at følge ham her på Pulpen.

Vi ses igen til maj!

Månedens lederskribent er Jacob Krogsøe.

Film:
Batman v Superman: Dawn of Justice (Zack Snyder, 2016)
Little Deaths (Sean Hogan, Andrew Parkinson & Simon Rumley, 2011)

Bøger:
In Conquest Born (C.S. Friedman, 1987)

Tegneserier:
Pussyland Express (Henrik List, 2016)