Mogens Høegsberg
Ingen kommentarer

Nomineringer til årets IFMCA-priser afsløret

Nomineringer til årets IFMCA-priser afsløret
Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

International Film Music Critics Association (IFMCA) har netop offentliggjort nomineringerne til årets IFMCA-priser.

Mogens her! Som medlem af International Film Music Critics Association (i øvrigt som den eneste dansker), er det mig en stor fornøjelse at kunne præsentere listen over nominerede til årets IFMCA Awards.

Det er også rart at kunne se, at flere af mine egne favoritter faktisk er gået hen og blevet nomineret. I kategorien “Film Score of the Year” er John Williams’ score til Star Wars: The Rise of Skywalker blevet nomineret (min anmeldelse af scoret kommer på Pulpen om en uge), og det er Alexandre Desplats score til Little Women også.

I kategorien “Composer of the Year” er Alexandre Desplat også nomineret, bl.a. sammen med min egen favorit til titlen, nemlig den sindssygt flittige Bear McCreary, der i løbet af 2019 komponerede musik til ikke færre end seks spillefilm og fire TV-serier. Hvornår den mand har tid til at sove, ved jeg ikke.

McCreary har et imponerende højt bundniveau, og når han virkelig leverer, er han skræmmende dygtig. Som f.eks. hans score til Godzilla: King of the Monsters. Også hans score til dramaet The Professor and the Madman er virkelig glimrende. Det samme gælder musikken til Happy Death 2U (fortsættelsen af den sjove “Groundhog Day-møder-Scream”-gyser, som vi tidligere har anmeldtPulpen) og science fiction-/eventyrfilmen Rim of the World.

Indenfor kategorien “Best Original Score for an Animated Feature” finder vi også nogle af dem, jeg har stemt på, ikke mindst Mathieu Lamboleys imponerende gode score til Minuscule: Les mandibules du bout du monde, og det samme gælder TV, hvor scoret til sæson 2 af The Orville (af John Debney, Joel McNeely og Andrew Cottee) heldigvis er nomineret, bl.a. sammen med et score, der virkelig overraskede mig positivt, nemlig Lorne Balfes fine score til His Dark Materials.

I kan selv se hele listen over alle de nominerede på IFMCA’s hjemmeside.

Vinderne afsløres den 20. februar, og jeg skal naturligvis nok vende tilbage med en update på, hvem der løb med priserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.