Claus Jacobsen
Ingen kommentarer

No Compromise

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

No Compromise er ingen decideret dårlig plade, men der er heller ikke rigtig nogen klar styrke, der får den til at stå frem i forhold til andre NY-hardcore-plader. Den bliver så stilren, at den drukner i mængden.

No CompromisePå deres nu andet fuldlængdeudspil spiller Since The Flood metal-hardcore af den type, som vi kender den fra midten af 90’ernes New York. Since The Flood debuterede i 2005 med pladen Valor and Vengeance på frontmanden fra Unearth, Trevor Phipps’ nygrundlagte pladeselskab Ironclad Recordings. Dette er ganske naturligt, da både Unearth og Since The Flood stammer fra Massachusetts/New Hampshire-området og den dertilhørende hardcore-scene.

For real

Nu er Since The Flood tilbage med en ny plade på det større Metal Blade-selskab. Opskriften er dog noget, vi har hørt før fra deres side. Det vil sige NY-style hardcore med et skvæt tilsat metal, som vi kender det fra f.eks. Madball. Der er ikke så meget vaklen i geledderne her. Maskineriet kører lige derudad og leverer en vare, som vi har hørt mange gange før. Det er letgenkendeligt og uden de store overraskelser.

Sammensætningen af sangenes strukturer med klassisk hardcoredynamik, temposkift og breakdowns er også, som vi kender det. Det obligatoriske, for mig stadigt fede i næsten ligegyldigt hvilken sammenhæng, hardcore mande-råbekor er der også. Guitarlydens kant og hårde metal-distortion er også nøjagtig, som det forventes.

Teksterne på pladen er klassisk NY-hardcore. Her handler det om social indignation, om at give og få respekt, om integritet, loyalitet og at være “for real” og ikke bare være et “image”, fordi hardcore er en livsstil og ikke bare en musikstil. Selv ned i detaljer som pladelayout lever No Compromise op til klare hardcore-genredefintioner.

Drukner i mængden

Man kan dårligt nok sige at Since The Flood er corny i deres insisteren på at være “hardcore” og “for real”, for netop der har mange hardcorebands før dem kørt det ud i det nærmest creepy overdrev, så det bare er blevet en del af stilen. Dermed lever Since The Flood igen blot fuldt ud op til genrekonventionerne. Der er helt sikkert ikke meget nytænkning at finde, men til gengæld er det “no compromise” hvad angår at være helt og holdent klassisk 90’er-hardcore.

Jeg vil ikke sige, at dette er en dårlig plade, for der er ikke noget decideret at sætte fingeren på her. Alt er, som det skal være, ud over måske lige at produktionen godt kunne have været en tand hårdere og skarpere, a la gammelt Sick of It All. Omvendt kan jeg heller ikke sige, at dette er en god plade eller bare en plade, jeg regner med at tage ned af hylden og høre igen i fremtiden, for der er heller ikke rigtig nogen klar styrke, der får No Compromise til at stå frem i forhold til andre NY-hardcore-plader.

Den bliver så stilren, at den drukner i mængden. Derved ender No Compromise med at være en plade for samlere og hardcore-fans af genren. Andre, der ikke er helt så hooked på den slags musik, kan sikkert finde mere interessante eller fængende introduktionsplader. No Compromise er dog så gennemført at det er en god genre-definitionsplade, der indeholder alle de klassiske træk, men hey, det er jo ikke derfor, man køber plader og hører musik.

No Compromise er venligst stillet til rådighed af Target Distribution.

Nummerliste:
1. Gone Tomorrow (3:31)
2. Listen (2:07)
3. I Am Revenge (2:51)
4. No Compromise (1:57)
5. Strength (2:33)
6. Everything To Lose (2:45)
7. Laid To Rest (2:56)
8. I Am What I Am (3:11)
9. Save It (1:54)
10. All For Nothing (1:57)
11. At The End (2:46)
12. Guardian Angel (3:17)

Total spilletid: 37:16

3 stjerner

Titel: No Compromise
Kunstner: Since The Flood
Producer: Jim Siegal
Udgivet: 2007
Label: Metal Blade

Anmeldt i nr. 18 | 13/04/2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *