My Own Private Armageddon

3 minutters læsetid
My Own Private Armageddon

På samme måde som den tyske undergrund altid har haft en besynderlig evne til at bevare musikalske udtryk, der for længst synes glemt af omverdenen, har italienerne den samme evne. Det er som om visse landes undergrund er bedre til at være old school end andre, og her udmærker de to førnævnte sig tydeligvis.

Et godt eksempel på dette er Slowmotion Apocalypses debutplade, My Own Private Armageddon, der som en stålsat knytnæve ramte plademarkedet i juli måned 2006.

Den italienske kvintet spiller en blanding af god, gammeldags thrashmetal, tilsat lige dele skandinavisk deathmetal og så en del inspiration fra NU-metallen. Udtrykket der kommer ud af dette, er en rå og brutal musik, som gennem Alberto Zanniers flæsende growl bliver intenst og nådesløst.

Genkendeligt og så alligevel ikke

Stilen minder om meget andet, man har hørt før, men så alligevel ikke. Slowmotion Apocalypse har på en eller anden måde formået at sammenstykke deres musik, så der ligger en umiddelbar genkendelighed over alle numrene, men lytter man efter, opdager man også, at der stikker mere under. Ivan Odorico og Nicolas Milanese, gruppens to guitarister, skaber sammen en metallyd der nærmest har symfoniske kvaliteter.

På én gang er musikken uhyrligt enkel, men på den anden side formår de at manipulere udtrykket og forandre helheden gennem ganske få variationer. Det er ekstremt forfriskende at høre i en periode, hvor metalmusikken er blevet fornærmende overpyntet.

Ligeledes er det fascinerende at lytte til Zanniers vokal, der stort set er uforståelig. Enkelte ord går klart igennem, men hans stemme er nærmere blevet et femte instrument i bandet, der leverer sine dyriske brøl henover den rungende lydbund. Han growler vel at mærke på engelsk.

Superhøj kvalitet

Albummet består af 10 numre, som alle er af super høj kvalitet. Allerede ved første gennemlytning opdager man, at Slowmotion Apocalypse har hjertet på det rette sted. Ganske vist kan bandet fremstå lidt overvældende, men har man først fået indstillet ørene til de fem italieneres stil, virker det hamrende godt.

Flere af numrene har nærmest episke kvaliteter, der burde gøre gamle gubber som Iron Maiden stolte, men fordi albummets produktion, udført af Riccardo Pasini, er så kompromisløs og rå, forfalder numrene aldrig til det sødladne eller vammelt pompøse. Det er ægte, harmdirende vrede som driver musikken og produktionen.

Det er derfor også kompliceret at fremhæve nogle numre frem for andre, men det der åbner pladen, “The insomniac”, er absolut blandt de bedste, og det er da også det nummer, der er blevet produceret en video til. Den lidt senere sang, “Filth”, der ligger som nummer syv, er også fremragende.

Rørende og fedt

Generelt er der intet at udsætte på albummet, og Slowmotion Apocalypse har her begået en lille plade, der rummer al den friskhed og intensitet, som en god debut bør have. Om de så aldrig laver andet end dette album, kan de være stolte. My Own Private Armageddon er indtil videre blandt de bedre metaludgivelser som er udkommet i 2006, og man bør ikke snyde sig for gruppen. De er helt sikkert et band på vej frem.

De har allerede nu turneret med mange af branchens store navne; både inden for metalmusikken men også blandt screamonavne og bands i den mere punkede afdeling. Det er rørende og fedt, at bands som dette får lov at spire frem og udsende albums, for det viser for alvor, at der stadig er liv i den rendyrkede metalmusik, uden der behøver blive indblandet komplicerede elektroniske samples eller rap for den sags skyld.

My Own Private Armageddon får topkarakter, så check den ud og glæd dig til lidt ægte sydlandsk temperament.

My Own Private Armageddon er venligst stillet til rådighed af Target Distribution.

Nummerliste:
1. The beginning of the apocalypse (Slowmotion Apocalypse) (0:44)
2. The insomniac (Slowmotion Apocalypse) (3:53)
3. Kill in progress (Slowmotion Apocalypse) (3:42)
4. Vote for extinction (Slowmotion Apocalypse) (3:42)
5. Psychic war (Slowmotion Apocalypse) (5:34)
6. Last generation humans (Slowmotion Apocalypse) (3:13)
7. Filth (Slowmotion Apocalypse) (3:46)
8. My future is burning (Slowmotion Apocalypse) (5:05)
9. Through the flesh (Slowmotion Apocalypse) (5:07)
10. The art of self blood drinking (Slowmotion Apocalypse) (5:04)
11. Bonus track: Endurance trial (demo) (Slowmotion Apocalypse) (4:23)
12. Bonus track: My future is burning (demo) (Slowmotion Apocalypse) (4:55)
13. Bonus track: Bloodrust (demo) (Slowmotion Apocalypse) (3:27)

Total spilletid: 52:47

6 stjerner
Titel: My Own Private Armageddon
Kunstner: Slowmotion Apocalypse
Produceret af: Riccardo Pasini
Udgivet: 2006
Label: Scarlet Records

Anmeldt i nr. 11 | 13/09/2006

Skriv et svar

Your email address will not be published.