Matrix 4, Bond 25 – og Spider-Man ude af MCU!

2 minutters læsetid

Efter en – som vanligt – rolig sommer på nyhedsfronten, begynder filmnyhederne nu igen at røre på sig. I går kom således hele tre væsentlige historier frem.

Matrix 4

For det første annoncerede Warner Bros., at en ny Matrix-film – den fjerde i rækken – er på vej. Ikke i form af en reboot, som der ellers har været vedholdende rygter om de seneste par år, men en decideret fortsættelse.

Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss er ombord som henholdsvis Neo og Trinity, og Lana Wachowski instruerer og har også været med til at skrive manus sammen med Aleksander Hemon og David Mitchell. Lilly Wachowski er ikke involveret i filmen – i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

Optagelserne går i gang i begyndelsen af 2020.

Kilde: Variety


Bond 25

En lidt mindre nyhed kom i form af den officielle titel på den 25. James Bond-film, der får premiere i april 2020. Titlen bliver No Time To Die – den fjerde film i serien, der har ordet “die” (eller bøjninger deraf) i titlen.

Kilde: Variety


Spider-Man ude af MCU

Den nok væsentligste nyhed, der kom frem i går, var til gengæld, at samarbejdet mellem Disney/Marvel og Sony om Spider-Man (som Sony ejer filmrettighederne til) er brudt sammen.

Disney havde ønsket en ny økonomisk aftale om Spider-Man-filmene, der på den ene side ville give Disney større forpligtelser i forhold til finansiering, men til gengæld også en meget større del af indtjeningen. Det var Sony ikke interesseret i.

Omvendt var Disney ikke interesseret i at lade den nuværende aftale fortsætte, og og dermed lader det til, at den sidste Spider-Man-film, der også indgår som en del af det større MCU, var denne sommers Spider-Man: Far From Home.

Sony står lige nu stærkt i forhold til Spider-Man, både i form af de to Spider-Man-film med Tom Holland, der har klaret sig rigtig godt, såvel kritisk som indtjeningsmæssigt, og i form af de andre film, der er produceret indenfor de karakterer, Sony råder over fra Spider-Man-universet.

Venom-filmen med Tom Hardy blev således en stor kassesucces (en toer er på vej), selvom kritikerne var mindre nådige, og den animerede Spider-Man: Into the Spider-Verse blev en både kritisk og publikumsmæssig succes.

Sony mener tydeligvis (og på nuværende tidspunkt nok med rette), at de fint kan klare sig uden Marvel og Kevin Feige. Og sådan som det ser ud lige nu, kan Sony sagtens producere en Spider-Man– eller Spider-Man-relateret film hver andet eller tredje år, hvilket vil sikre, at rettighederne til figurerne ikke falder tilbage til Disney.

Lige nu ser tabet størst ud for Marvel, der nu igen mangler en figur for at råde over hele Marvels bagkatalog af helte.

Efter købet af 20th Century Fox, og mens aftalen med Sony stadig var på plads, var alle heltene ellers samlet og tilgængelige for Kevin Feige, men fra nu af kommer Marvel altså til at mangle den vel nok mest populære af alle Marvels superhelte.

Surt show for Disney/Marvel – og naturligvis alle fans af MCU. Det er selvfølgelig altid muligt, at Disney og Sony hen ad vejen finder en løsning, men lige nu står de to selskaber stejlt overfor hinanden.

Kilde: Deadline

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.