Lovers Fighters Sinners Saints

3 minutters læsetid
Lovers Fighters Sinners Saints

Det lille amerikanske pladeselskab Indianola Records har ikke sendt noget nyt på gaden siden juli 2006, og der var så småt begyndt at gå rygter om selskabets død. Det har Indianola dementeret ved at sende Odd Projects første egentlige pladeudspil på gaden.

Indianola er kendt for deres hårde bandroster med masser af unge, progressive metalnavne, klar til at indtage verden. Præcis som Epitaph gjorde det for punkmusikken op gennem 90’erne, prøver Indianola tydeligvis at gøre kunsten efter hvad metalmusikken angår.

Det er indtil videre lykkedes ganske godt, hvilket man får bekræftet ved at kaste et blik på Planet Pulps anmeldelser af albums som Lokyatas Purified by Anger eller Your Eyes My Dreams’ Weapons Are Useless. Nu har Odd Project sluttet sig til skaren af håbefulde debutanter og det gør de på fornem vis.

Den rigtige debut

Californiske Odd Project blev dannet i 2000. Bandet kommer fra det navnkundige Orange County, og det var dette område, der udgjorde udgangspunktet for deres gradvist voksende fanskare. Deres strategi har indtil videre været den klassiske, hvor et hårdt, selvstændigt promotionarbejde har gået hånd i hånd med en uendelig række koncerter.

Det har først og fremmest fået dem placeret som et up-and-coming West Coast-band, men airplay på en række collegeradiostationer samt særdeles gode anmeldelser på nettet har gjort, at de i dag er en gruppe, som kan turnere i hele USA. Indtil videre har de selv udgivet alle deres plader, hvilket vil sige to demoer samt albummet The Second Hand Stopped fra 2004. Nu er de så kommet i havn hos Indianola Records, og debuterer for alvor med Lovers Fighters Sinners Saints, der har taget bandet næsten to år at klargøre.

Beskidt metal med bløde former

Odd Project består af fem ungersvende – to guitarister, en bassist, en trommeslager og den lidt androgyne forsanger Michael “Jag” Jagmin. Deres line-up er for så vidt helt traditionel, men deres tilgang til metalmusikken har en innovativ, popvinkel, der gør Lovers Fighters Sinners Saints til et album med umiddelbart ørehængende kvaliteter.

Bandets stil er en form for oldschool hardrock, fortolket gennem diverse moderne metalgenrer. Man finder hardcoreelementer, lidt dødsmetal, prog-metal og endda noget akustisk guitarlir spredt ud over albummets 11 numre.

Det hele holdes sammen af en svingende, energisk sangstruktur, der går efter catchy riffs, tunge mellemstykker og en særdeles fin vokal fra forsangeren Jagmin, der suppleres af guitaristen Scott Zschomler. Der er tale om beskidt, hårdt metal, med poppede, bløde former i en stil, der gør at de fleste nok vil synes om albummet.

Overbevisende

Gruppen er tydeligvis ikke gået kompromis, og der er ikke gjort noget forsøg på at pynte sangene for at sikre et tag i mainstream-publikummet. Det er skrigende råt med en følsom nerve. Stilistisk minder Odd Project om et navn som Avenged Sevenfold, og der er rent faktisk også referencer til Guns N’ Roses, på den gode måde, i musikken.

Uanset hvad har bandet helt sikkert styr på deres instrumenter, og som sangskrivere gør de det så overbevisende, at vi helt sikkert ikke har hørt det sidste til medlemmerne – om det så bliver i Odd Project eller i en anden form.

Lovers Fighters Sinners Saints har mange superfine numre, men en af favoritterne må være “Hot Flash” (nr. 6), der med skinger vokal og fræsende guitar, lægger i ovnen til god gammeldags adrenalinrock. Åbningsnummeret “Breakneck S.O.S.” er bestemt heller ikke uden kvaliteter, hvilket kan siges om stort set alle sange på pladen. Der er ikke det mindste tegn på tomgang. Lovers Fighters Sinners Saints har alle de kvaliteter, som en god debut bør have. Den rummer stabile, gennemarbejdede numre, en glødende intensitet og en tro på musikken, som virker yderst smittende.

To tommelfingre opad

Odd Projects Lovers Fighters Sinners Saints er et album, man bør checke ud. Det er ægte feelgood-metal af den type, man smækker på og tænker “Yeahh”. Herfra vender alle de ti tommelfingre op, for Indianola har gjort det igen – de har samlet et særdeles lovende band op, og nu kan vi kun håbe på, at Odd Project får tid til at stikke næsen forbi Danmark.

Lovers Fighters Sinners Saints er venligst stillet til rådighed af Indianola Records.

Nummerliste:
1. Breakneck S.O.S. (Odd Project) (3:32)
2. My Self Improvement Plan (Odd Project) (2:59)
3. Frame by Frame (Odd Project) (2:48)
4. Naked Eyes (Odd Project) (3:24)
5. Electro Defy Me (Odd Project) (3:14)
6. Hot Flash (Odd Project) (3:34)
7. Interlude (Odd Project) (1:20)
8. Heavy Hands (Odd Project) (2:21)
9. Revolution (Odd Project) (2:49)
10. Silver Screen Lovers (Odd Project) (3:55)
11. Never Doin So Good But Looking So Good (Odd Project) (2:50)

Total spilletid: 32:49

5 stjerner
Titel: Lovers Fighters Sinners Saints
Kunstner: Odd Project
Udgivet: 2007
Label: Indianola Records

Anmeldt i nr. 20 | 13/06/2007

Skriv et svar

Your email address will not be published.