Listen: Top fem – De mest undervurderede film

1 minuts læsetid

Sidst så jeg på overvurderede film, og nu er turen kommet til filmene i den anden ende af registret: De film, som af uransagelige grunde ikke fik, eller får, den fortjente hyldest. Det kan være film, som har vundet med årene og som var uheldige med det tidspunkt de kom ud på, men det kan også være film, som slet og ret er blevet fejldømt af anmeldere og netfolket.

Fælles for de fem film er, at de på hver deres måde, i min bog, er solide og oversete perler, som jeg har en stor svaghed for. De har alle fået en meget lav score på Rotten Tomatoes og det er her, jeg tager mit udgangspunkt.

5: Event Horizon (1997) er ikke noget mesterværk, men ikke desto mindre er den meget undervurderet og en fin blanding mellem science fiction og horror. Handlingen løber af sporet hen mod slutningen, men indtil da serverer filmen en forrygende og ubehagelig stemning med et fedt score. At den kun ligger på 23% på Rotten Tomatoes er mig en gåde. Læs en (ikke ovenud positiv) anmeldelse, der dog kommer med vigtige pointer, her.

4: The Ninth Gate (1999) bliver bare bedre og bedre med årene. Stemningen er sublim, og Johnny Depp er vel aldrig set bedre. En undervurderet film, der med sin score på 41% på Rotten Tomatoes er meget bedre end sit rygte. Læs min anmeldelse her, og efter at have set den igen, vil jeg faktisk mene, at den fortjener fem stjerner.

3: At Silent Hill (2006) kun får 29% på Rotten Tomatoes er mine øjne et karaktermord af værste slags: For mig er det en hamrende effektiv gyser, som har en stemning, jeg ikke har set andre steder. Det er et mesterværk. Læs min anmeldelse her.

2: I mine øjne er The 13th Warrior (1999) en af de bedste vikingefilm nogensinde, og samtidig en stemningsfuld adventurefilm med et fantastisk score. Der var mange problemer med produktionen af filmen, men i dag fremstår den stærk og lækker. Og så bliver slutningen bare ikke mere episk end her. At den kun får 33% på Rotten Tomatoes er en skandale! Læs min anmeldelse her.

1: Og så er vi nået til førstepladsen. Los Sin Nombre er en af de mest uhyggelige film, jeg nogensinde her set. Den er fantastisk smuk, og stemningen er intet mindre end mesterlig. Et mesterværk, som kun kan snige sig op på 33% på Rotten Tomatoes. Føj! Læs min anmeldelse her.

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.